Inlägg


Vem är jag?
Postat: 22/05/2013 8:20:49 pm
 

Tänkte bespara er de filosofiska diskussionerna på denna frågan och istället hålla mig till det konkreta.

Ni som de senaste året varit hyfsat frekventa på träningarna känner nog till mig men jag tänkte ändå presentera mig kort. Född och uppväxt i Helsingborg och jag har mer eller mindre levt där hela livet. Har de senaste dryga fyra åren pluggat i Lund till civilingenjör i Ekosystemteknik, en utbildning jag kommer slutföra på måndag. Har redan hunnit börja på mitt första kvalificerade jobb vilket innebär att jag numera arbetar som VA-konsult på en norsk firma som heter Norconsult. Jag har alltså sedan början på maj flyttat till Hamar, en stad belägen ca 1,5 h norr om Oslo och ungefär lika stor som Landskrona .

När jag var yngre spelade jag mest fotboll och där har jag fått min grundkondition. Sprang något lopp då och då men någon ren löpträning existerade inte. Dock brukade jag springa åtminstone ett lopp per år (Springtime 2004-2005, Broloppet 2006). 2008 gjorde jag mitt första GBG-varv och då ökade intresset. Det var fortfarande bristfällig träning men jag började så smått springa en runda i Lund som  var runt 10 km (mätt på Eniro). Denna brukade jag springa en gång i veckan på runt 42-44 min. För två månader sen mätte jag den med GPS-klockan och den visade sig vara 8,8 km ;) rookie mistake...

2010 började jag få lite mer kontinuitet i träningen och i samband med att vi i mars 2012 var på Fuerteventura, träffade jag några personer från Göteborgsvarvet. Det visade sig att det skulle arrangeras löparkvällar i Helsingborg. Var först skeptisk till detta men tog mig till första träningen. Tyckte det var skoj och hängde med på IS Göta-träningen dagen efter - det väntade 5000-test. Efter den träningen var jag fast och favoritpasset är idag självklart 5000-testet ;)

Nu är målet Änglamilen och veckans träning har hittills bestått av två distanspass och ett intervallpass. En golfrunda i hällregn i söndags samt 10 timmar i buss i måndags har lett till förkylningstendenser. Dagens intervallpass blev därför endast 5*660 meter, start 3:30 på en mycket blöt grusbana här i Hamar. Snitt på 2,19 (3.31 tempo), godkänt då jag fortfarande kände mig lite krasslig. Imorgon blir det lätt distans och på fredag vila och bussresa.

 

 





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: