Inlägg


Tankar efter varvet
Postat: 21/05/2013 5:22:23 pm
 

Dags för mig att blogga en vecka. I likhet med många andra är det bloggpremiär för mig. Målet är att leda er igenom min förberedelse för lördagens lopp, nämligen Änglamilen.

Men allra först vill jag som rubriken lyder berätta lite om mina upplevelser från Göteborgsvarvet förra lördagen. Det var sjätte gången jag sprang och målet var precis som alla andra år nytt pers. Min resultatutveckling på detta lopp har på senare år varit mycket positiv (1.53, 1.56, 1.47, 1.35, 1.24). Med tanke på att jag förbättrat mig minst nio minuter varje år sen 2009 så var självklart målet nytt pers med 7-8 minuter. Nja kanske inte... ;)

Att det var varmt som en svensk högsommar har väl knappast undgått någon och självklart insåg jag att det skulle bli tufft att slå perset på halvmaran (1.23.54 från Veberöd). Ville dock ge det en chans och bestämde mig för att gå ut i 4.00-tempo och helt enkelt se om det kunde hålla. Fungerade det inte så var det bara att slå av på takten och löpa lugnt igenom.

Starten gick och lade mig i planlagt tempo. Hittade fram till Herr Lovén och sprang med honom  eftersom han också hade samma tempo. Det höll i drygt 4 km (15.51) innan backen upp mot Älvsborgsbron började. Redan där kände jag att huvudet inte hängde med och jag fick ledset släppa Lovén. Klockan visade 4:30 på den nästföljande kilometern och redan där gav jag upp hoppet, men verkligen inte loppet. Resterande 16 km präglades av en hel del gång och en mindre del löpning. Vid denna tidpunkt ville jag endast ta mig i mål då jag av princip hellre går hela vägen till mål än bryter. Försökte njuta lite av loppet, men det gick sådär då var väldigt matt i kroppen. Tog det lite lugnare eftersom jag ansåg att det inte var värt att kämpa för kung och fosterland och samtidigt riskera att ligga i vägkanten.

Kom slutligen i mål på 1.36, besviken men inte knäckt. Insåg att jag inte var den enda som underpresterade. Vissa dagar går det helt enkelt inte. Hur som haver, förra lördagen är nu glömd och Änglamilen hägrar. Blir det möjligen många IS Göta-löpares revansch?





Kommentarer (1)

Det handlar om pannben! Starkt av dig att fullfölja även om det blev kämpigt.
Postat av: Jimmy Lindberg, 21/05/2013 8:11:12 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: