Inlägg


På väg mot nytt distansrekord... men först Göteborg!
Postat: 13/05/2013 10:11:12 pm
 
Då har det blivit min tur att få förmånen att blogga. När jag fick frågan av BG var min första tanke - jag? Vad kan jag bidra med? Till skillnad från många i Göta har jag inte sprungit särskilt länge och är långt ifrån lika snabb och duktig - men en sak har jag gemensamt med er och det är att jag älskar löpning och jag tränar för att bli bättre!

Jag föll för löpning för ganska så exakt ett år sedan. Förra året sprang jag Göteborgsvarvet och hade som mål att komma under två timmar, jag som aldrig sprungit längre än en mil innan! Jag sprang på 01:59:33 och det var det jobbigaste men också roligaste jag gjort! Efter det fick jag blodad tand och anmälde mig till både Ängelholm och Landskrona genom Göta och var fullt besluten om att jag skulle springa Lidingöloppet - ja självklart 30 km! Min farbror, som många av er känner som Per Rollmark, som vet vad Lidingöloppet innebär försökte stoppa mig - men jag tror han visste att det var omöjligt för har jag bestämt mig för något så ger jag allt för att klara det. BG tog sig an att göra träningsprogram åt mig - på 12 veckor skulle jag träna för att klara Lidingöloppet på 3 timmar. Så här i efterhand förstår jag att det var ett högt satt mål för mig. Jag klarade inte tre timmar - men jag tog mig i mål och är lika nöjd över det! En månad innan jag sprang Lidingö fyllde jag 25 och önskade mig bara en sak av min farbror med familj - en startplats till Stockholm marathon! Så det är där jag är idag, med 19 dagar kvar till mitt stora mål och förhoppningsvis ett nytt distansrekord.

Men först har vi Göteborgsvarvet om ett par dagar där jag hoppas på att klara 01:47:30 men allt under 01:50:32 är ett pers och det har jag fått lära mig att man ska vara nöjd med. Efter fyra pers på fyra tävlingar denna våren har jag varje gång känt att "lite till" hade jag kunnat och varje gång har jag fått tillbaka "ett pers är alltid ett pers och det ska man vara nöjd med".

Jag hoppas jag under denna veckan kan inspirera och har någonting att komma med till alla er som inspirerar mig till att komma ut och springa mina pass...




Kommentarer (2)

Tack :) får njuta så länge det varar för jag har hört att det blir tuffare och tuffare att slå pers desto snabbare man blir ;)
Postat av: Matilda Rantala, 15/05/2013 8:02:05 pm

Jag har inte heller sprungit särskilt länge. Men visst är det kul :) Gratulerar till dina pers!! Vilka framsteg!
Postat av: Nina, 14/05/2013 7:53:02 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: