Inlägg


Kvalitetspass
Postat: 12/04/2013 11:21:08 am
 
Efter att ha läst Götabloggen ett tag och fått inspiration därifrån försöker jag få till två kvalitetspass i veckan. Utöver det är långpasset också viktigt. Har dock varit lite si och så med det men det ska det bli ändring på..

Idag fredag stod veckans andra och sista kvalitetspass på schemat. Vädret var inte så inspirerande men det är bara att bita i det sura äpplet. Väl ute var det inga problem alls med vädret. Dagens pass hade jag tänkt 3*3 km med 1 km löpvila mellan. Tanken innan passet var att hålla strax över måltiden på 10-km-fart, d.v.s. strax över 4 min/km-fart. Efter en hel del pass och km sista 5 dagarna var jag en aning seg i benen och befara att kroppen inte skulle svara som jag ville.

Efter en lång uppvärmning körde jag första 3:an i 4:05 fart och det kändes ok. Andra 3:an gick även den i 4:05 fart och det var tufft men ändå ok. Sista 3:an tryckte jag på sista 1,5 km rejält och hamnade till slut på 3:58-fart. Nöjd med att benen svarade som jag ville sprang (kröp) jag hemåt igen.

Totalt 15+ km idag. Nu blir det två dygns vila från löpning. Dock så är det inte träningsuppehåll. Blir ett spinningpass ikväll med tjejen och imorgon väntar en heldag med träning. Det är nämligen inspirationsdag med Friskis&Svettis och Malmö&Co dagen. Förra året fick jag spänst och löpteknik med Mattias Sunneborn följt av en föreläsning med Jonas Colting. Kan minst sagt säga att jag var nöjd med den dagen. I år är det Magnus Hedman som föreläser och jag är inte lika entusiastisk... Får väl se vad det blir av det imorgon.




Kommentarer (2)

Tack tack. Jag får lita på dig BG, du vet vad du pratar om :) Blir dock ingen rejäl formtoppning till Springtime men det ska nog gå ändå.
Postat av: Jens Andersson, 13/04/2013 7:39:44 am

Mkt bra pass, du kommer gå under 39 minuter på Springtime :-)
Postat av: BGN, 12/04/2013 6:33:15 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: