Inlägg


Rekordvecka?
Postat: 10/04/2013 8:36:42 am
 
Onsdagen började som vanligt nu för tiden. Klockan ringde strax efter 6. Jag har tidigare alltid velat äta något innan träningen. Senaste tiden har jag börjat springa på morgonen innan jag fått något i magen. Det funkar förvånansvärt bra och jag har fortsatt med det. På det sättet behöver man inte vänta en stund efter man ätit (ni vet den där myten om barn som inte får bada på en timme efter de ätit. Enda anledningen till att alla föräldrar säger det är för att de själva är mätta och inte orkar springa efter barnen... Det är min teori i alla fall).

Det var dags att snöra på sig Kinvaran. Vädret var ok, lite blåsigt dock (oväntat!). Var lite småseg i benen efter gårdagens intervallpass. Blev en runda på 13 km varav första 9 var i mysfart. Sista 4 km gjorde jag en rejäl fartökning som blev rätt tufft till slut.

Då jag jobbar på Löplabbet med skor hela dagarna tänkte jag berätta lite om min skobakgrund. När jag började springa för dryga två år sen fick jag utprovat en Nike Structure (med mycket pronationsstöd). Dessa höll ett drygt halvår. Därefter blev det ett par Mizuno Rider (neutrala skor). Dessa skor hade jag fram till i somras. I både dessa första skor fick jag konstant blåsor vid långpass eller marathon.

När jag började på Löplabbet tog skointresset över mer och mer. Den första jag hittade var Saucony Kinvara 2. Jag gick upp en halv storlek och genast försvann de flesta blåsor och skavsår. Denna slet jag ut/gick sönder efter mindre än 3 månader. Jag är fortfarande mycket nöjd med denna sko. Jag skaffade mig även Kinvara 3 som jag fortfarande nån gång i veckan. För ett par månader sedan såg jag en artikel om Saucony Virrata (en neutral och lätt 0-dropsko). Jag skaffade den och har tränat med den ett par pass i veckan sista månaderna. Det krävs lite tillvänjning med en mindre dämpad sko men för mig gick det ganska bra. Det ska dock sägas att detta inte är för alla. En lång och mjuk inkörningsperiod är att föredra.

För en månad sedan skaffade jag också ett par New Balance 890. Dessa är jag mycket nöjda med. Först skaffa jag den mest för den var skön att gå runt i. men efter ett tag började jag springa i den. Mer likt en vanlig sko än Kinvara och Virratan.

Totalt står här hemma runt 8-9 par löparskor... Hur många och vilka skor har ni själva? Vilken är er favorit?

Efter de tre första dagarna känns det som att det kan bli en rekordvecka för mig. Skulle vara kul att nå över 10-milasträcket för första gången. Men lite tidigt att säga än så länge. Det viktigaste är att hålla sig frisk och utan skador. Men det känns bra än så länge!




Kommentarer (4)

Nej Jens, jag kör på med Asicsen och samtidigt tränar jag barfotagång/jogging för att försöka förbättra steget. Jag har säkerligen ett dussin par gamla skor här hemma som jag kan prova mig fram med men för tillfället så känns det här som en bra lösning.
Postat av: Jimmy Lindberg, 11/04/2013 11:01:44 pm

Tror du har en bra deal med en viss chef där ute på TS :) BG: du och Sven måste ha på er olika par skor. Annars ser jag inte skillnad på er ;) Jimmy: Har du börjat med lättare skor? Har du köpt något? Annars kom in på Löplabbet så kan du få prova runt lite i lugn och ro. Vi har väldigt brett utbud på Löplabbet :)
Postat av: Jens Andersson, 10/04/2013 8:07:29 pm

Har inte så mycket pengar, så antalet skor blir därefter... Beställde dock in tre par Asics Gel Foundation 11 från Storbrittanien för en månad sedan. Annars så försöker jag att övergå till barfotaträning.
Postat av: Jimmy Lindberg, 10/04/2013 10:13:38 am

Marknadsföring, i like... Jag har 6 par som jag använder regelbundet, 2 tunga, 2 mellan, 2 lätta - dessutom ett par spikskor som används väldigt sällan, typ 2ggr om året. Alla inköpta på TS :-)
Postat av: BGN, 10/04/2013 9:44:59 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: