Inlägg


En solig och vindstilla tisdagmorgon i april
Postat: 09/04/2013 8:42:29 am
 
Dagens pass bestod av 8 stycken tusingar. Det var tvunget att passet skulle gå på morgonen pga jobb och annat. När klockan ringde 6.20 var det bara att ta sig upp, slänga på kläderna och bege sig ut. Det var småkallt ute men tack och lov ingen vind. Är det något jag är trött på efter den gångna vintern så är det den kalla vinden.

Passet gick förvånansvärt bra trots två pass i benen under gårdagen. Sista tusingen blev 5-6 sekunder snabbaste än de andra och det kändes bra. Totalt knappa 15 km denna morgon. Perfekt start på dagen.

Tänkte jag skulle dra lite av min löparbakgrund. Eller rättare sagt bristen på den. Jag började springa så sent som februari 2011. Jag gillar att ha något mål för min träning och anmälde mig till Köpenhamns maraton i mitten på maj samma år. Jag hade alltså 3,5 månader på mig att komma i form. Jag hade tränat mycket spinning och annan träning innan så jag började inte från noll. Dock så är löpning en helt annan sak än spinning. Det tar betydligt mer på kroppen och leder. Jag ska inte sticka under stolen med att det var lätt. Jag hade mycket känningar men fick aldrig nån riktig skada. Jag genomförde mitt mål på strax under fyra timmar.

Sen dess har det blivit ytterligare fyra maraton och jag har lärt mig massor av vart och ett av dem. Dock har det varit lite mellanmjölk över min träning... Det är lätt att hamna i ett mystempo i många pass. Efter att ha ändrat fokus en del sista månaderna är det nu betydligt mer blandade pass som gäller. Kör i princip aldrig två pass som ser likadana ut längre. Hoppas att det ska ge resultat längre fram.

Mina inplanerade tävlingar närmaste tiden är Springtime 4 maj (under 40 förhoppningsvis), Göteborgsvarvet (under 1.30) och Stockholm maraton (under 3.30).

Ha en fin dag alla




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: