Inlägg


Triathlon - en liten resa. Del 5 - Triträning och gemenskap
Postat: 21/02/2016 12:14:17 am
 

OK, dags för sista delen i sagan som hemsökt och följt er under veckan som gått. Genomläsning av denna del och ni har insupit all den kunskap jag inhämtat de senaste två åren eller som Bagheera skulle sagt: ”Nåja, det går ju gå ganska fort”…;-)

En av de helt klart trevligaste och roligaste delarna med IS Göta är träningspassen jag varit med på - och då menar jag inte löpträning eller crosspassen för där har jag aldrig varit med… Det är där de ”coola löparna” håller hus och där hade jag pressat mig själv till alla upptänkliga skador man kan tänka sig… Det e jag ändå ganska bra på själv utan extern hjälp…;-) Nä - jag menar trailpassen ”in da woods” på Kullaberg med tillhörande soppa och sällskap i from av uppåt 10-20 personer ibland. Eller på Söderåsen med dryck direkt ur brunnar eller öppna källor som där Rörådspågen tog mark, ofta guidad av Magnus som kan dessa hoods som sin egen bakficka och prompt ska upp för ”slalombacken” ett par gånger…;-) Andra favoriter är cykelpassen till Fyren T/R eller 12-14-milapassen över Båstad till Torekov med lunch/Redbull/kaffe eller vad man vill själv. Men allra mest brickpassen anordnade av Kim Berglund på Söderåsens kant med tilltugg och cykelrundor där man ska ta både tid och sträcka med en rejäl nypa salt…;-)

Första gången jag var med när ”Kim kallat” sa jag till Emma att jag nog skulle vara borta drygt 4 timmar. Tror vi var en 6-7 stycken då och vi skulle börja med en cykling på 5-6 mil från Kims hus i Åstorps utkant, sen skulle vi springa en 45 minuter i skogen var planen. Resultat den 4:e juli 2015, 89 km på cykeln - 3 timmar följt av 13 km traillöpning ca 1 timme och 10 min…. Sen skulle vi käka lite, ljuga och - ja det tog kanske lite längre än 4 timmar så tur att jag sa ”drygt”…;-)

Andra gången Kim pockade på uppmärksamhet var jag beredd. Emma skulle med och vi lyckades med konststycket att outsourca barnen på plats i Kims hus. Emma e bra cyklist tycker jag men hon hade inte cyklat så långt innan ”Kim day” (hon kan vakna kallsvettig än i dag…;-)), kanske 7-8 mil som längst har jag för mig. Vi var beredda på cykling och löpning och sen Kims grymma gästfrihet med planerad grillning, alkoholfri öl och annat mumsigt:-) Tror vi återigen var en 6-7 stycken som stack ut på cyklarna + nåra till som värmde upp solstolarna och poolen. Kim sa ”70 km sen springer vi en timme”. Lät bra tyckte jag och frun även om jag tror Emma var lite orolig. Knappt fyra timmar senare är vi tillbaka på Skannevägen. 115 km… Det finns inte en enda väg upp på Söderåsen som är asfalterad som vi inte kört minst en gång från varje väderstreck med Stenestads kyrka som mötespunkt… Jag måste medge att jag inte var supersugen på löpningen…;-) En snabb Redbull för min del sen säger Kim att vi ska springa lite kortare. Jag tänker att det nog inte går så fort nu. Min logg säger 5.04 över 8km trail på Söderåsen på Kims bakgård… Tror till och med att Micke Stagling var lite trött men jag e inte helt säker…;-)

Kims 7-milarunda...

Det är detta jag älskar med triträningen och trailträningen - inget superfokus på tider (även om många av oss är ganska tävlingsinriktade) så är alla välkomna och alla kan hänga med, vi ”hämtar upp” om man känner att man vill dra på i en backe eller två, massa prat under både löpning och cykling och ett väldigt glatt gäng med nära till skrattet. De flesta av oss tror jag tränar för träningens  skull och en möjlighet att utmana sig själv en eller två gånger per år i glada vänners lag och det är helt super tycker jag.

Med det sagt är ju också själva tävlingarna i triathlon en del av varför man köpt så mkt på Wiggle att i eftertankens kranka blekhet hade det varit bättre att vara generalagent  för ett antal märken och sätta upp egen webbutik... Men nu tävlar jag ju inte heller för att köpa saker på Wiggle… eller... ;-) Primärt var det för att se om jag klarade en Ironman. Då ska man ju inte ha tidsfokus heter det. Det hade jag - som fan. I IS Götas tecken…;-) Jag började med att tro att jag skulle klara det på 12 timmar (om allt gick bra). Sen sänkte jag det till 11 för mig själv men tränade egentligen mot 10… Det gick inte  och det var sjukt störigt när jag gick blandat med "jogg" den sista milen pga kramper - för lite McDonalds tror jag själv...;-)

Om allt går som det ska är det 2017 som gäller. 60 + 300 + 210. Sub 9 timmar och 30 minuter.

Så 2017 - Välkomna alla triathleter och löpare som ännu inte insett att det är två sporter ni glömt. Välkomna till 2017 - Tidens År… :-)





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: