Inlägg


Ge och ta
Postat: 12/02/2016 4:35:22 pm
 

Yes,

Gårdagens frågan angående kommersiell eller ideell verksamhet gav lite respons.

Jag gillar Marcus Bällgrens förslag om att alla tar en uppgift per år. Tänk om vi inför varje år gjorde en lista på alla arrangemang, aktiviteter där föreningen behöver hjälp och alla medlemmar fick pricka av sig på minst en punkt. Jag är övertygad om att vi fått in fler namn än vi behöver på detta sätt, eller vad tror ni? Vem skulle vilja ta på sig den uppgiften, Carls jobb med flaggvakter hade plötsligt varit löst redan när året startar!!

Annars tror jag att vi behöver närma oss det kommersiella i en liten grad vad det gäller ledare, personer som tar större ansvar för projekt. Jag har nu under sex år arbetat inom idrottsrörelsen och ser hur i princip alla föreningar och förbund sakta tar steg i den riktningen. Men jag ser också att detta inte behöver påverka föreningens goda ekonomi utan gör vi rätt saker så kommer pengarna in på vårt konto och kan användas till detta ändamål. I bland får jag själv frågan hur jag kunde lägga 1 000 timmar under en 8 månaders period för att bygga Göta torpet...det finns inget svar på det men jag tror inte att vi kan fortsätta och tro att nästa generation kommer agera på samma sätt.

En del i detta är LOK aktiviteter, här gör ungdomsgruppen ett mycket bra arbete med Ulrika Holm i spetsen. Vi skulle kunna göra exakt på samma sätt i seniorgruppen. LOK reglerna ändrades för två år sen och gäller nu alla mellan 7-25 år. Det kan göras enkelt via en app av någon som är lite tekniskt lagd. En LOK aktivitet är när det finns en ledare och minst tre aktiva under 25 år. Ersättningen är 24 kr för ledaren och har man två ledare som vi oftast kan ha så blir det 6 kr till dvs 30 kr. Sen får man dessutom 8 kr/aktiv, gissar på att det är fem aktiva i snitt som är under 25 år på våra träningar, det skulle innebära 70 kr per träning....3 gånger i veckan och 50 veckor = drygt 10 000 kr att använda för att ge ledare en liten ersättning...

Förutom LOK finns det Idrottslyftet, det finns pengar att hämta om vi genomför möten, utbildningar mm. Ungdomsgruppen kommer inom kort gå en bas träning för ledare, är det någon mer som vill med så hör av er till Andreas Palmertz.

BG har under många år fiskat efter frivilliga som vill ta på sig något uppdrag. Jag frågar nu här via bloggen vem skulle vilja ansvar för (obs förslag som måste beslutas om i styrelsen);

1, LOK rapportering i seniorgruppen, två pers som delar på ansvaret.

2, Ta listan på alla medlemmar, kolla av med alla arrangörsansvariga om hur mycket folk som behövs vid varje tillfälle och koppla ihop dessa listor. Tex Kalvin behöver 90 pers - vilka namn, Seedningsloppet 25 pers - vilka namn, Vårstädning Torpet 15 pers - vilka namn osv

Det finns säkert fler punkter som skulle kunna göras på samma sätt för att sprida uppgifterna i klubben och jag tror att sammanhållningen och gemenskapen hade blivit om möjligt ännu bättre. 

Mitt förslag är att vi samlar ihop styrelsen plus minst 10 pers till som sätter oss med denna fråga under en ½ dag och gör upp de riktlinjer som vill skall finnas i klubben. Sen skrivs detta ner som en av föreningens grundpelare och vi lever efter detta. Ingen kommer reagera att klubben kräver en insats en gång om året för alla medlemmar, eller??





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: