Inlägg


Onsdagar
Postat: 10/02/2016 3:43:04 pm
 

Dags igen att skriva lite om nutid:-) Sen vi flyttade upp till Bjäre så måste jag erkänna att det jag saknar mest av allt från Helsingborg är Göta. Att kunna träna minst 4 pass i veckan med likasinnade är underbart och det ger dessutom en utveckling som jag inte fixar när jag tränar själv.

Jag startade Göta för snart 20 år sen i Hbg, vid den tidpunkten fanns det 5-6 barn i Höganäs och två veteraner från Åstorp tror jag som tävlande för Göta. Göta skapades 1898 och har som mest haft över 10 olika sektioner, den enda sektionen som funnit med i alla dessa år är friidrotten. Vi var 6 personer från IFK Helsingborg som hoppade över för att få mer fokus på medel och långdistans vilket inte var friidrott enligt en del i IFK. I dag är klubben bland de största i Sverige vad det gäller detta fokus med nästan 500 medlemmar och det är en jä..igt cool resa. Jag tänkte återkomma till denna resa och vad som jag tror har varit viktigt för att vi fått vår utveckling i morgon. I dag tänkte jag skriva om onsdagar...

För ett och ett halv år sen tog vi kontakt med Jaana och Martin i Löparglädje och föreslog att vi skulle starta upp här i Båstad. Även om det inte är Göta så har det trots allt varit roligt att starta upp här uppe. Löparglädje har ju lite annat fokus än Göta men pga att det inte finns någon annan löpklubb så har vi fått många duktiga löpare och mycket hög kvalité på träningen. Tittade på Springs artikel om att det är runt 100 damer och 1000 herrar i Sverige som gör milen under 40 minuter. Om alla våra löpare som brukar träna med oss skulle vara på plats samtidigt så har vi en tjej och 9 killar som klarar detta....10 st under 40 minuter i Löparglädje Båstad, inte dåligt!!! Det roliga är också att se dessa personers utveckling, Toru som är medlem i Göta har tex kapat runt 45 minuter på en Marathon....Johan tror jag kommer tillhöra topp 5 i Skånes grandprix 2016 osv..Om jag fått rätt information så kommer minst 5 personer av dessa nu även bli medlemmar i IS Göta, dvs vi har nästan en filial i Båstad:-)

Det som också blivit lite kul är att Båstad hade tidigare ett Marathon (funnits i fem år) och ett lopp på 100 m i högklackat för transar...Nu har vi plötsligt 7 lopp och änne mer på gång. Idag kommer jag och Emma träffa några som vill genomföra en Swimrun, vi träffade förra veckan några andra som vill genomföra ett triathlon och Emma har precis fått klart att hon tillsammans med Torekovs turistbyrå kommer arrangera Torekov Open water swim (TOW). så totalt är vi då upp i 10 olika lopp med löpning eller simning.

TOW kommer genomföras sista helgen i augusti och där kommer Göta stå med som arrangör för att det krävs en förening i grunden. 3000 m från Hallands väderö till Torekov.

Triathlon kommer gå med största sannolikhet den 13/8 , sprint, OL och halv. Om vi kommer överens om startavgiften så kommer Göta även stå med som arrangör här men det är också för att de vill få med en förening som är ansluten till förbundet. Här tror jag att vi har ett svar som vi kan presentera senast nästa vecka.

Swimrun skall vi träffa idag men här vet vi att de under seglarveckan (första veckan i augusti) vill få in flera olika lopp i fler olika sporter. Exakt hur det kommer se ut och om vi kommer vara en del av detta hoppas jag blir klart på kvällens möte.

Nu får det räcka för idag, med lite nutid från Bjäre!





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: