Inlägg


Vecka 6-2016
Postat: 08/02/2016 3:43:13 pm
 

Hej,

Nu är det dags för mig att blogga en vecka. Jag har gjort detta en gång tidigare då jag tittade tillbaka på mina år som löpare och min träning. Denna gång kommer jag titta både i nutid och framåt. Varför jag valde just denna vecka har minst två anledningar. För det första så kommer den grupp som jag hjälper med träningen denna vecka göra sin tuffaste vecka på lääänge, och att blogga om dem sätter också lite press på alla i gruppen. För det andra så har det varit lite funderingar, diskussioner på Facebook som jag känner att jag behöver ventilera lite med alla medlemmar om läser detta. Det handlar framför allt om kultur och värdegrunds frågor.

Jag har 11 aktiva som jag hjälper lite med träningen, av dessa är 8 medlemmar i Göta. I vanliga fall så brukar vinterträningen och de hundra mörka dagarna avlutas med en tuff vecka som sammanfaller med vårt värmeläger. I år så blev värmelägret lite tidigare, (vecka tre) och då bestämde jag att vi kör en ännu tuffare vecka på hemmaplan vecka 6. Vi kör alltid i tre veckors scheman, med en lätt, en mellan och en tung vecka. Den lätta veckan har legat ganska konstant under dessa 100 dagar medan den tunga veckan har hela tiden blivit tuffare. Denna vecka skall tex Lucas springa 160 km, jag och Martin Holm, 150 km, Klingan och Daniel 140 km, Annelie och Jill 120 km och Ahmed som varit skadad är upp på 60 km. Klingan som jobbar lite olika vecka för vecka flyttade sin tunga vecka så han har redan kört den och mailar direkt igår, jag vill ha en sådan tuff vecka till:-)

I dag körde jag och Jorme 6x1000 i tröskelfart, för min del mitt i ett 20 km pass. Målet för mig var att ligga på 3,35-3,40 och starta vart femte minut. Sprang den första med Jorme på 3,48, sen 3,38, 3,38, 3,38, 3,40 och sen den avslutande med Jorme igen på 3,50. Klart nöjd med tanke på att jag kört mycket lite intervaller och  fart sen jag började komma tillbaka efter alla skador. Detta pekar mot att mitt årsmål att komma ner under 37,30 på milen är klart realistiskt. Jag får väl även skriva att jag i lördags körde 12 km backträning i Båstad och i går körde 18 km trail på Kullen så benen var inte riktigt så fräscha som jag skulle önska inför denna vecka:-)

Nu är det dags för veckans simpass!!


 






Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: