Inlägg


Jag är inte gnälligt men.
Postat: 14/01/2016 11:30:58 pm
 

Del 4 Moral och Etikett


Anledningar till att jag ville springa fortare än den hemligt måltavlan var många. Först och främst kunde jag se liten möjlighet. Annars är det svårt att motivera sig tex att bli bättre än Zlatan eller Kenth liksom? En av anledning var att han snyta sig när han springer. Då är det bättre att hamna framför och inte bakom. Första året i mitt löper universum 2013, i första Spring Time råkade jag hamna bakom en tjej som skulle precis spotta. Hon vände huvudet åt sidan när jag kom nästan sidan om henne. Samtidigt, med högt ljud flög något som jag inte veta om. ” Herr Jiiises! ” ”Oj, förlåt...” Chockad men kollade snabbt om det syntes något efterspår i mina kläder. Där tappade jag säkert 3 sekunder där. Jag säger inte att man ska aldrig spotta men inte åt Sidan och helst inte i Tävling när det är många. Det är inte OK. Min egen del snyter jag aldrig för jag kan inte snyta när jag springer. Jag lärde mig spotta helst framåt, helst inte på asfalt, helst aldrig nån gång, i framtiden.


Jag har läst mycket böcker och tidningar om löpning sedan 2013. Man får mycket inspiration. Bra tips. Även via blogg och FB inlägg hittar jag gulkorn. Ibland skrattar jag åt roliga historia, ibland blir jag faktiskt rörd. Eller som När jag läste Simon Wikstrands blogg om ”Barnvagnslöpning” blev jag genast sugen. Sugen på att prova hur fort jag kan springa med barnvagn. Problemet var så klart man inte har någon barn i passande ålder och lägga in i vagnen! Jag måste genast hitta någon som jag kan göra barn ihop och börja med. Så långt kom jag inte när jag stå strax bakom barnvagnen på Seedningslopp i Helsingborg i våras.

I Vagnen satte legendaren Eliot. ”Om jag blir bra på att springa med vagnen måste jag börja med att springa bra utan? Jag tror han skrev om sub 38 med vagnen? Det passar perfekt för mitt mål!” Denna gång hittade jag oväntat min hemligt hare. Men det blev inte Simon med barnvagnen. Jag tror i mångas öron som i Mikael Grips (Magasin Spring) låter inte OK att han springer så fort med vagnen. Det är oacceptabelt. Men och andra sidan det kan han inte hjälpa. Nu när jag lyckades klara mitt målsättning i våras tycker jag att det är helt OK för mig. Helt egoistiskt.


Annan bloggare som vi kallar P-M-son skrev om sin resa som jag läst i annan tidning kom på fösta plats i min Det är inte OK lista. Det var ett ultralopp hon sprang i utomlands. Det var lång, hon kämpade, bra beskrivning allmänt. Tills hon måste lätta på trycket och sedan fortsatte och springa sista biten av loppet. ” ...efter det hamnade min stringtrosa lite i sniskan men jag orkade inte rätta till...” Jag vet F-N inte vad som var värst. Det är INTE OK att springa ett ultralopp i STRING! Eller skriva om att det hamnade i sniskan, är INTE OK. Det var mer än Svenska folket borde veta. Och hon har det som sitt yrke. Är inte ok.


Ingen talar så högt om är om sina kalsonger. Nu när jag lite gnälligt (det är lite sent idag igen.. Jag är så långsam att skriva.) lika bra att gnälla lite till. Om kalsonger. När jag började träna och springa mer än tidigare märkte jag snabbt att slitage om kalsonger blivit stora. Eller vad ska man ha där under när det är viktigt tävling? Ingen i tidning eller blogg skriver om sina hemligheter. Anders Kleist skrev en gång om sina shorts. Men annars är det väldigt tyst om. Tänk som skor. Vi kollar ju hur mycket de väger och hur passar i foten och design och allt. Eller så är det de snabba HAR INTE där under? Det är i för sig lättast, är det så enkelt? Någon svar? Jag hade tänkt så mycket vad ska man på sig när man delta i ett hinderbanalopp. Ja, det var mitt första i Båstad. Suveräna Sven uppfann ”Bjäre Charenge” 2015 och jag skulle delta alla 3 lopp i somras. Men visste knappt vad hinderlopp går för. Att springa i vatten har jag inte gjort frivilligt innan. Utrustning var en av viktiga dear av tävling kändes som. Men jag hittade ingen info så kom jag på det själv. Badbyxor, vattentäta strumpor, handskar, mm. Strumpor var katastrof. Vatten kom in i så klart då blev ju liksom vatten i gummistövlar. Varje steg var så tunga. Badbyxor fungerade utmärkt, inget konstigt med det. Handskar har jag kastat till snälla Christian som var funktionär där precis efter armgång. Jag tappade greppet och fick straff runda för det, dumma handskar.Så de vattentäta strumpor och handskar är inte att och rekommendera.

Men om jag inte hitta kompressions kalsonger eller typ super light one, springa jag utan då?

Nej, Det är faktiskt INTE OK tycker jag nog.  


Nu har jag gnällt färdigt denna gång. Det är inte huvudet som sätta stopp på min skrivande utan tidsbristen. Sorry.

Imorgon är det sista del 5. Mot framtiden!






Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: