Inlägg


Harmoni och bäst i Skåne
Postat: 21/10/2015 10:32:34 am
 

"RÖGLE BÄST I SKÅNE" är tidningsrubriken jag möts av när jag vaknar och det är nog bland det härligaste jag vet, att vakna och gå in på nån nättidning morgonen efter en derbyseger över svin..förlåt, jag menar miffo..MIF ska det va! Att slå Malmö gör hela min dag, ja det gör oftast resten av veckan oerhört behaglig såväl på jobb som hemma! Att vända 0-2 till 3-2 gör det såklart fantastiskt! Jag får liksom nån sorts harmoni i kroppen.

Harmoni, smaka på det ordet! Vad är harmoni och hur får man det? Får man det gratis eller är det något vi måste kämpa för? Jag tror på en kombination av båda. Vi kämpar dagligen med val, både frivilliga och ofrivilliga och vi har såväl perioder där allt stämmer (harmoni) och perioder där väldigt lite stämmer. När väldigt lite stämmer kämpar vi ofta för att hitta harmonin och så plötsligt är den där en dag. Idag är en sån dag! Sista veckan har varit "en sån dag" Jag hade inte harmoni i somras, framförallt augusti och september var tuffa. Jag var trött både i huvudet och fysiskt men vägrade dra ner på tempot. Jag ville räcka till och jag ville inte visa mig svag, någonstans eller för någon! Det var tufft i träningen eftersom det var tufft på det privata och samtidigt hade jag nog tävlat för mycket och allt gick snabbt utför. Jag tror det började runt VSM där jag hade 3 tävlingar på 6 dagar och ett tag efter började Jenny må dåligt i graviditeten . Vi har flyttat i slutet av september och den flytten med flyttstäd och allt runt omkring samtidigt som Max ville ha sitt och jag va tvungen att jaga frugan så att hon verkligen vilade var riktigt tufft och jag flaggade för Svenne som är min tränare om att vi fick ta det lite lugnare i träningen. Han var som vanligt förstående och efter några lite lugnare veckor så känner jag att jag är på hugget igen. Jag har hittat harmonin i såväl det nya hemmet och i träningen och det känns skönt inför vinterträningen.

Just vinterträningen är något jag ser fram emot, något jag verkligen älskar! Mörka kvällar, busväder och många mil, ja det är som gjort för mig och nu på sista tiden har jag blivit lättare i kroppen. Jag är sub80 för första gången och det beror nog mycket på att jag justerat i kosten och framförallt plockat bort gluten till 98%! Härligt, jag är laddad!

Jag vaknade som sagt med harmoni i kroppen och gjorde mina dagliga styrkeövningar som jag började med i våras. Situps,höftlyft, fallskärmen, armhävningar och benspark det gör susen för bålstabiliteten! Efter att ha lämnat Max på förskolan så blev det ett skönt distanspass på 15km. Jag varierar tempot i mina distanspass och morgonjogg mycket efter hur jag tränar dagen innan och dagen efter. Igår vilade jag och imorgon kör jag lugn morgonjogg så då känner jag att det går bra att flyta på lite snabbare och det gjorde jag idag! När Jens är på villovägar så blir mina pass ofta väldigt tysta. Jag märkte rätt snabbt att folk kollar snett när jag springer och pratar för mig själv så det blir en del musik och just nu kan jag verkligen rekommendera EP,n "Från Karlshamn till Kingston" av Antonio D, Svensk reggaes nya stjärna och faktiskt producerad av en vän till mig i HBG, Dani Prod! Låten "En Kärlek" är ett mästerverk. Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=DBBi5bn5Ug8


// Han med harmonin





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: