Inlägg


Vilka skor väljer ni?
Postat: 09/09/2015 8:49:42 am
 
 

Först och främst så kan jag ju inte undgå att kommentera gårdagens debacle mot Österrike för fotbollslandslaget. Jag hade aldrig några illusioner om att det skulle bli en enkel match. Vi har inte de kvalitéerna som gjorde att vi under 10-15 år prenumererade på en plats i EM- och VM-slutspelen. Vi har en förbundskapten som känts ganska vilsen de sista två åren. Och Österrike är i dagsläget i bättre slag än på många många år. Men även utifrån dessa förutsättningar underpresterar man å det grövsta. Man ser hyfsat taggade ut i början, men efter straffen faller allt ihop som ett korthus. Det skulle inte förvåna mig om Sverige ändå lyckas tråckla sig vidare till EM via playoff, men händer inget radikalt innan dess så blir det nog inget kul att följa dem i slutspelet. Hade bestämt med några kompisar att vi skulle resa ner om Sverige gick till slutspel, men stämningen var lite smått låg igår när jag frågade om vi skulle boka flygbiljetter haha.

Men nu till dagens huvudtema: Skor. Vi vet ju alla att det där med att löpning bara är en billig sport bara är nonsens. När man knatade runt Springtime på 47.40 för några år sen så dög det ju med ett par Brooks från Stadiums reabord. Men under det senaste året har jag ju kommit underfund med att man "behöver" såväl ett par trailskor, spikskor, racingskor för banlöpning, racingskor för asfalt, plus ett random antal andra skor "som kan vara bra att ha". När vi skulle flytta mitt klädskåp där hemma härom dagen så utbrast sambon: "Men Gud, här är ju skor som jag aldrig sett!". Nä, för vissa använder jag aldrig, och för husfridens skull bör man kanske inte alltid avslöja hur mycket onödigt skit man köper. Men, visst hon har sina hästar så i jämförelse håller jag ju på med en ganska billig sport.

Funderingen den senaste tiden har dock mest handlat om vilka skor som skulle få den äran att bära fram mig på Hbg Marathon. Slutstriden har stått mellan Sauconys klassiker Kinvara 5 och Puma Faas 300. Efter idogt provspringande av de två marathonhalvorna så har jag bestämt mig för att blir Puma med sin 8 mm drop som får chansen. Det är i Faasmodellen jag slagit mina tre senaste pb:n och trots att den är lätt så känns det som om den ger tillräckligt med dämpning även för en mara. Jag brukar roa mig på tävlingarna med att titta på vilka skor folk springer i, och nästan ingen annan brukar ha Puma Faas. Men det är ju den skönaste sko jag haft och den som fungerat bäst överlag. Lite kul också att ha någonting annat och sticka ut från mängden med. Vi får väl se på lördag om det är ett bra val. Hur tänker ni andra? Vilken sko tycker ni gör sig bäst för marathon? 

Hälsningar från en snorig kille på väg med tåget mot Växjö.

"It never get's easier. You just get stronger."





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: