Inlägg


Sänkt för andra veckan i rad
Postat: 21/05/2015 3:56:28 pm
 

Som en liten sidosyssla i löpningen tränar jag och Andreas Järgren till Ladonia Mountain Memorial. För er som inte känner till detta lilla spektakel så handlar det om en trail/orienteringstävling uppe på Kullaberg som tar en upp och ner för bergets alla backar (cirka 2500 höjdmeter). Beroende på hur snabb man är kan loppet ta allt från 5 till 12 timmar. Läs mer här.


I tisdags var ett av mina bättre träningspass på länge – även ett favoritpass. 10x300m backe i Jordbodalen. Full fart från början och mjölksyran börjar komma redan efter ett par backar. Vi var riktigt många i tisdags, skulle gissa på runt 35 stycken vilket är riktigt kul att se. Kul att kunna vara med och tampas bland de snabba löparna igen. Skön känsla, och kul att se att det blir fler och fler som tuggar långt fram i klungan. Helt plötsligt kommer Martin Å.E. som en katapult och bara rusar förbi en. Vi ska inte glömma Lucas smått galna avslutning på 41 sek. För er som gillar tider snittade jag mina runt 46 sekunder. 4-5 sekunder snabbare än senast.

Förra veckan försökte vi jaga 2000 höjdmeter på 2 timmar men fick tyvärr se oss besegrade. Efter lite vägvalsmissar och höjdmeterstapp i början av passet fick vi rusa bort mot Ransvik och  springa upp och ner för backen till Kullamannens grav. Det slutade på 1500 höjdmeter på 2:45.

Igår tog Järgren med mig på ett nytt galet träningspass inför Ladonien. Vi skulle träffas nedanför Tinkarpsbacken 17.00. Upp och ner där tänkte jag, det är väl inga problem. Problemet var bara att han hade med sig en sele och två bildäck. 12 gånger upp och ner. Sex av dessa med ett bildäck släpandes efter sig. En av dessa sex med två däck. Två av de sex som ej sprang med däck skulle vara baklänges. Jag kan bara säga att jag var bra trött i benen efteråt. Vi fick många fina kommentarer när vi sprang där upp och ner med vårt däck. Blev totalt sänkt men klarade hela passet. Nästa gång är det min tur att ge igen. Har redan börjat fila på ett pass uppe på Hallandsåsen.

I kväll blir det vila i soffan. På lördag ska Göteborgsvarvet springas – för allra första gången utan tidsmål.





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: