Inlägg


Söndag och slutet på en bra vecka
Postat: 17/05/2015 8:37:16 pm
 

Jag skulle idag ha cyklat Landskronabygden runt som jag och min syster har haft som tradition de senaste åren. Dock bangade systern ut då hon tyckte väderförhållandet med hårda vindar inte var så lockande tillsammans med att hon har haft halsfluss i typ 4 månader och ligger lite efter med träningen. Jag försökte istället styra upp något gäng med Löddecyklisterna men fick inte den responsen som jag önskade, några skulle bara cykla 4 mil och några visste jag att jag inte skulle orka hänga med. Jag tog helt enkelt sovmorgon istället vilket inte händer så ofta.

Dottern skulle på kalas under förmiddagen så jag och Micke bestämde oss  istället för att ta en gemensam cykelrunda. Detta gör vi inte så ofta nu för tiden. Vi fick även med oss en kompis så 6st starka ben gav sig iväg på en 1,5-2h runda. Jag visste att Micke och Martin skulle vara starkare än mig så jag la mig på rulle. Detta var dock inte det lättaste idag då det var en hel del kastvindar och det minsta lilla man släppte rullen så fick man all vind själv så jag fick ligga på för att hänga med. Vi körde en runda över Rönneberga backar som har en rejäl stigning. Jag hängde inte med uppför backen utan kom till den insikten att efter Göteborgsvarvet är det upp och ner för denna backen som gäller. Min plan är att köra ½IM i Jönköping i sommar, som även är SM och Masters SM och då behöver man backträning. Körde där ifjor och det är en tuff banan, tre varv med en rejäl stigning per varv. Bara till att träna på.

Kommande vecka är det laddning inför Göteborgsvarvet. Jag kör simträning mån, lätt lunchlöpning på tisdag, VDM 800m i Malmö på onsdag, lätt löpning torsdag, vila fredag och lopp lördag. Jag gjorde mitt bästa (och första) Göteborgsvarv 2012, 11 månader efter vår dotter föddes. Min kropp gynnades av graviditeten. Eftersom jag är blodgivare så har jag bra koll på mitt HB och det låg betydligt högre än normalt efter jag varit gravid. En stor del var också att jag hade tid för återhämtning när jag var mammaledig och det mådde min kropp bra av samt mycket tid till löpträning. År 2013 bröt jag Göteborgsvarvet ganska tidigt, hade problem med magen och var tom osäker till start. Det var även det året som var så varmt, jag valde att kliva av. Ifjor, 2014 hade jag haft problem med en tåskada och i princip inte sprungit så mycket tiden innan och tog mig bara runt. I år vill jag betydligt bättre, kommer dock inte komma ner på tiden jag hade 2012, för där är jag inte än. På lördag vet vi vad det blir!

Vi ses i Göteborg, Helsingborg eller någon annanstans framöver.





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: