Inlägg


Ett lopp och ett kalas
Postat: 16/05/2015 10:33:49 pm
 

Som vanligt kom vi iväg 10-15minuter senare än vi planerat i morse. 0745 rullar vår lilla bil packad med mig, Micke, Kajsa och vagn mot Vittsjö där dagens löptävling var. 2130 rullar samma lilla bil ännu mer fullpackad in på uppfarten igen, eftersom det följde ett födelsedagsfirande av Mickes mamma efter loppet. och jag måste erkänna att jag är ganska trött.

10-15minuter kan inte tyckas så mycket men Micke är ganska fokuserade inför sina lopp och det är inte läge att diskutera att vi hinner, det är lugnt etc. utan det är bara till att hoppa in i bilen och hänga med. Bilfärden gick lite snabbare än tänkt så vi var på plats strax innan kl 9, starten skulle gå ca kl 10. Anledningen till ca kl 10 är att man ska passera en järnväg och arrangörerna stämmer av när tågen ska rulla in så man hinner passera järnvägen innan tåget kommer. I år blev starten 0955 och detta berättade de typ 0945. De flesta var beredda på detta men en kille som jag tror kom 5a passerade startlinjen när de första sprungit 100m.

Idag var jag och Kajsa bara supporters.  Dock springer man runt Vittsjön, 10km, så man ser bara starten och målgången och däremellan får man roa sig med något annat. Starten gick alltså 0955 och Micke tar täten direkt. Jag scannar igenom startfältet snabbt och ser ingen som jag direkt känner igen och eftersom ingen heller går med i Mickes tempo så känns det som att det kan bli seger igen (han vann i fjor). Kajsa och jag drar oss till målet och passar på att anmäla Kajsa till Blåbärsloppet som ska starta efter alla gått i mål och loppet skulle vara ca 700m långt, perfekt träning inför Kalvinknatet.

Efter en stund får vi rapport att de första har 3km kvar men ingen rapport om vem det är. Jag frågar och får då svar om att det är någon i blått, borde vara Micke. Efter dryga 35 minuter skymtas något blått mellan träden och Micke spurtar i mål som vinnare i år igen, dryga minuten bättre än förra året. Segerintervjuv och fotografering för lokalpressen väntade.

https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11068396_10205545586533278_411374183202068225_n.jpg?oh=d0ba5c77f41afdb2f89627c8639cd515&oe=55D22E59

Vi hade bestämt innan att jag skulle ta en runda efter målgång och Micke och Kajsa hängde med en bit men vände hemåt för att inte missa Blåbärsloppet. Dock hade detta lopp startat trots att alla inte gått i mål så Kajsa blev en DNS. Men hon var inte så jätteledsen då hon fick  ta del av priset trots allt, en liten godispåse. Jag han inte tillbaka till prisutdelningen heller utan när jag åter var på tävlingsplatsen så står Micke där med två barnvagnar, vår egen och en ny Emmaljunga vagn. Man fick välja pris men valet stod mellan 5 små säckar med jord, väska, lampa eller en Emmaljunga vagn typ. Kajsa var ganska butter över detta val och vill inte använda den vagnen så om någon är behov av en sittvagn så har vi ev. en till salu. Kajsa tycke bättre om den lilla bucklan som Micke fick behålla. Det stora vandringspriset som syns på bilen ovan fick han bara hålla i ett litet tag.

Nu var dock frågan fick vi plats med den nya vagnen i vår lilla bil? Men allt går om man vill så allt fick plats tillslut. Detta innebar att jag slapp springa hem vilket var skönt, men det kändes faktiskt bra när jag tog min löprunda på den ganska kuperade banan. En vecka till Göteborgs varvet :) 





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: