Inlägg


Löpningen som terapi
Postat: 14/04/2015 5:32:45 pm
 

Alla har vi olika anledningar till varför vi springer. Det kan handla om att  jaga rekord, hålla sig i form, försörjning och överlevnad, att man vill bevisa nåt för sig själv eller sin omgivning, jakten på den ultimata kicken, eller helt enkelt att man har ett behov av att fylla hela klädkammaren med Sauconyskor, GPS-klockor och löpartights. 

För mig själv har löpningen i många fall handlat om terapi och att filosofera. Den fungerar utmärkt vare sig det handlar om att tömma skallen på vardagens problem och bara låta benen äta kilometerna, eller om jag helt enkelt kört fast i gamla tankebanor och behöver få en timmes syreboostad brainstorming. Faktum är att många av mina bästa idéer (okej, de är inte så många) och beslut kommit just under någon av mina löparrundor. 

Det har varit händelserik tid under de senaste 14 månaderna i mitt liv på många sätt. Jag har träffat mitt livs stora kärlek och fått en fast punkt i livet som för en gångs skull inte heter jobbet. I samma veva togs beslutet att lägga ner butiksverksamheten efter 10 år i branschen, och min pappa gick bort. Och vid sidan om familj, släkt och vänner så har löpningen varit min bästa vän i både glädje och sorg. Som en trygghet, ett sätt att byta miljö, andas, fokusera, umgås och hitta positiv energi. Sen ska jag inte sticka under stol med att det bor en tävlingsdjävul även i mig, men målet är ju inte allt, vägen dit kan ofta vara minst lika njutbar.

På träningsmenyn för dagen står 1 timmes crosstrainer på gymmet med ett litet litet hopp om att vara tillbaka i löparspåret under morgondagens morgonjogg. Är för övrigt grymt bitter över att inleda bloggveckan med att vara lätt skadeskjuten, men tröstar mig med avancemanget från 20:e till 19:e plats i km-jakten denna vecka. The only way is up! 

BRUCE SPRINGSTEEN - BORN TO RUN

En av bossens bästa som andas frihet, kärlek och eufori. Tidlös och med en slagkraftig refräng som kan få dig att ta ut det där lilla sista på upploppet. Och trots att Clarence Clemons inte längre finns med oss så gjorde han sig odödlig med detta saxofonsolot. Live, Love & Run!

https://www.youtube.com/watch?v=IxuThNgl3YA






Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: