Inlägg


Skador!
Postat: 14/03/2013 8:40:40 am
 
God morgon!
Dags att författa andra inlägget. Sitter på tåget på väg hem till Sverige efter ett dygnspass på jobb. Jobbar vid brandförsvaret (eller som det heter på danska: brandvæsenet.....uttalat ungefär som om ni har en potatis i munnen). Dagens första rehab pass avklarades i morse kl 6...det enda positiva med det var väl att det skedde på arbetstid.
Just rehab är något som är en väldigt stor del av min träning och mitt fokus just nu, När ni andra (förhoppningsvis!) laddar inför pers på mara, springtime eller vad som nu gäller, så är mitt fokus just nu att få rätt på mina skador kunna träna ordentlig...och tänk att bara få lite kontinuitet :-)
Som nämnt i förra inlägget har jag under senaste 1,5 åren gjort mig några dyrköpta erfarenheter på området som jag tänkte ge vidare. Mina problem började med att jag fick en överbelastning i foten efter att jag sprang ett ultralopp i alperna. Inget konstigt med det, med de extrema belastningarna det innebär är det ganska naturligt. Jag tänkte dock att jag för en gångs skull skulle lyssna på kroppen, och valde att direkt besöka en sjukgymnast för att få rådmoxh vägledningen, Valde en av de stora klinikerna i Malmö för att vara säker på att få bra vägledning. Efter en massa undersökningar osv så blev slutsatsen att jag borde använda specialgjorda inlägg i skorna. Helt ok tänkte jag...visst dom var ganska dyra, men nu kunde jag junköpa mig fri från skadorna....

Sagt och gjort, började använda inläggen.. Problemen i foten dörsvann och alltså funkade det. Ca 6månader senare fick jag ont på utsidan av foten. Hör till saken att jag hade slarvat med att använda inläggen, och trodde att det berodde på det. Började använda dem mer frekvent, trots detta gjorde det mer ont...men det var nog bara en puckel man skulle över så vände det....dessutom så blev det bättre efter 2-3 km löpande. (Varningssignaler!!!) Tränade ganska hårt mot Frankfurt marathon i denna period, och under ett långpass från Hbg till Mölle så fick jag i slutet på passet väldigt ont ca mitt på skenbenet...långpass gör ibland ont, så fortsatte hela vägen till Mölle. Sprang (haltade...) 10 km dagen efter med förklaringen att det nog bara var träningsvärk,,,.8 km dagen efter det...sen blev min fru sur på mig när jag knappt kunde gå. Stressfraktur!

Nästan 4 månader utan löpning. Satte igång med hård träning alldeles för fort och framförallt utan att jag fått svar på varför jag egentligen fick ont på utsidan av foten från början, fortsatte att använda inläggen....fick överbelastning på utsidan igen, hade mkt problem fram och tillbaka och kunde intenförs vad som var fel. Tåget strax inne på Malmö central...fortsättning följer under dagen... /Magnus




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: