Inlägg


Detta kan vara det som behövs..
Postat: 23/02/2015 8:48:09 pm
 

Hej på era alla goa löpare..

Nu är det dags att skriva lite om mig Martin Åkerlöf Exler,(killen med alla efternamnen) och min träning och såklart bjuder jag på lite historia om mig själv och hur jag blev en stolt IS Göta löpare (efter mååånga år)

Har genom året haft en "löparkropp" som jag säkert har fått höra 2 miljoner ggr från allt och alla. Satt skolrekord (Påarps skola) på mellanstadiet och vann medaljer på skol-OS var vartannat t år. 1000 meter var det inte många i min åldersklass som slog mig. Men som många andra ungdomar så tyckte man lagidrott var roligare så fotbollen blev mitt val, slutade med att man spelade taskig korpfotboll på en helkass gräsmatta i Dalhemsdungen så ni förstår att min fotbollskarriär är inget att skryta med. Hann även med några tennisår, självklart med Göta tennis,  så var redan då bara några stenkast från vår underbara Hedens idrottsarena.

Löpningen.. jag har alltid älskat att springa, den frihetskänslan man har när man ger sig ut och springer är underbar. Bra musik eller med andra löparvänner. Har innan min Göta tid kört Springtime och Göteborgsvarvet som årliga lopp. Träningensdosen har varit omkring 2-4 mil i veckan och bästa tid var 37:53 på milen och 1:28:04 på halvmaran. Har legat ganska jämt dom sista 10 åren och alltid kört ensamträning. Då var det många som sa och tyckte att IS Göta var rätt steg. Och det var jävligt rätt beslut att gå med i IS Göta. Är grymt motiverad och hade som mål att kaxa till mig 2015 och sätta nya pers. Men som ni flesta vet eller har hört så gick/joggade/sprang/ runt HBGM med en skada som visade sig vara stressfraktur i vadbenet.. Kan säga er att jag råder ingen att "ta sig runt"  ett marathon med en skada redan vis starten. 9 veckor vila blev domen och än idag har jag lite besvär med brosk och annat mög på vadbenet.

Nu till ämnet.. Har haft lite si så där med att komma igång igen efter hösten/vintern och kan erkänna att jag inte är nöjd med mina insatser hittills i år. Så därför hoppas jag att bloggveckan kommer att få igång mig.  Var nyss ute och körde ett 10 km pass 41:04 och det är jag nöjd med.. Ensamträning en måndagskväll tillhör inte vanligheten i min veckoplanering.

Kommer förhoppningsvis att sätta nytt träningsrekord denna veckan och springa till arbetet i veckan. Har tidigare inte klarat av att springa innan kl 0900 tidigare.. Så hoppas att jag på söndag när jag skriver sista inlägget att jag har haft en bra vecka och framför allt känner mig hel och fräsch för då kommer det bli åka av.. Då kör vi all in!





Kommentarer (1)

Ska bli kul att följa dig!
Postat av: Erik, 24/02/2015 8:09:24 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: