Inlägg


Hostan from hell
Postat: 14/02/2015 2:40:06 pm
 

Rubriken kan tolkas som att jag börjar få ont i halsen. Det stämmer inte alls. De flesta som kört innepass i hallen förstår nog vad rubriken syftar på.

Idag var det dags för årets första GGP. GGP (Göta Grand Prix) är Götas interna tävling för alla medlemmar. 800 m stod på programmet. Efter en lång uppvärmning (först knappt 3 med kändis-Kenth) och sen 4 med alla andra gick vi in i hallen och körde igång. Vi var säkert 30-35 stycken som körde idag och vi delade upp i 4 heat.

Det var första gången för året jag var med på innepass i hallen. Ifjol körde jag en hel del pass där. Enligt mig krävs det en del för att bli bekant med innebanorna. Doseringen av kurvorna gör det svårt springa full fart om man inte är van vid det.Där är dock ett annat problem som jag ska återkomma till.


Mitt heat var de med ambitionen 2:18 och till 2:28. Jag hade 2:19,4 ifjol men var osäker på formen. Vi var cirka 10 stycken i mitt heat. Det blev rejält trångt och det var inte förrän sista 200 m jag kände jag hade riktigt med plats. Jag hamna sist trots jag klocka in på 34 sek på 200 m (ger 2:16 på 800 m). Jag vågade inte riktigt trycka på det sista förrän det var 200 m kvar. Då körde jag på så gott det gick och gick om ett par personer. Landade på 2:24 och var nöjd men inte supernöjd.Med mer fartträning finns där mer att ge.

Hallen är 180 m, inte 200 m som en normal inomhushall är. Designen på hallen gör att det är två långa rakor och väldigt tvära kurvor. Det absolut sämsta med hallen är dock luften. Eller snarare den oerhört torra och jobbiga luft. Jag hostade 2-3 efter passet idag. 

Under dagens pass var vi säkert uppåt 40 från Göta i hallen. Dessutom började IFK träna mot slutet. Det är fantastiskt kul att vara med och träna i sådana sammanhang. En ny fräsch inomhushall hade höjt både barn och vuxenidrotten i staden. BG har tagit fram skisser, offerter och det mesta som behövs. Men det behövs att Helsingborgs stad inser att det är till nytta för hela staden.

Dagens (och gårdagens) karaktär från Gran Canaria. Falkenbergsgänget hängde med oss till Gran Canaria. Falkenberg Allstars med Johan, Anders, Bo(a) och Henrik sprang mer än alla oss andra (förutom möjligen super-Mimmi). Johan, ska ha den största elogen från mig. Han visade mig var morgonbuffén var :) Hoppas få se er alla nere på seedningsloppet, springtime, båstad marathon och andra lopp.






Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: