Inlägg


Träningslägret
Postat: 11/02/2015 11:48:50 am
 

Sen Helsingborg Marathon i höstas (som jag fick avstå från p.g.a. halsont) så har träningen gått upp och ner. Varit småskadad i höften under en period och varit småkrasslig till och från mest hela vintern.

Värmelägret på Gran Canaria var välbehövligt men även där fick jag avstå ett par pass. Veckan var i övrigt fantastisk med många likasinnade, många goa skratt och upplevelser. Solen var inte på sitt bästa humör större delen av veckan. Men vem klagar när det var många minus och snö här hemma?

Dagarna på vårt träningsläger såg ut som följande: Klockan ringde kl 7. Christian och Niclas koka kaffe. 7:10 dök en halvtrött Martin Holm upp (då hans familj inte uppskatta hans morgonrutiner lika mycket som vi). Efter en massa snack och massa kaffe så blev klockan 8 och resten av de morgonpigga löparna samlades för morgonjogg. Vissa ville springa på stranden och andra på strandpromenaden. Efter morgonjoggen blev det bad och styrka flera dagar. Sen vänta en frukost på rummet. Falkenbergarna upptäckte första dagen en frukostbuffé. Denna buffé hittade jag med tre dagar kvar. Därefter var jag fast där.

Dagarna spenderades sedan på diverse håll. Vissa låg vid poolen, andra stack till bergen. Alla gjorde vad de ville och kände för. Marcus var den som provade på allt från simning, löpning, cykling till orientering i bergen. Han återvände dock hem varje kväll, mer eller mindre i ett stycke. 

Kvällspasset startade ofta 16:30. 3 gånger var det kvalitetspass på friidrottsbanan. Ju längre veckan gick ju färre deltog på dessa pass. Diverse skavanker dök upp längs vägen.

För egen del blev det 9 pass och 11 mil. De två intervallpassen jag var med på gick bra med tanke på omständigheterna. Formen var inte lika god som motsvarande tid ifjol men inte så illa som jag befarat.

Hemma var vi i lördagskväll. Redan söndag hade jag två uppdrag med de nystartade gruppträningar för halvmara i Helsingborg och Landskrona. Passen gick bra om än lite blåsiga.

Nu är siktet inställt på GGP 800 m på lördag. Jag hade 2:19,4 från ifjol och hoppas slå det.

Dagens karaktär från Gran Canaria är Marcus Bällgren. Han testade på allt möjligt och var med på det mesta som erbjöds. Passet i bergen där han sprang med Falkenbergarna och super-Mimmi var nog gränsen till vad den mannen klarade av. För att vara 50+ är han i en strålande form. För att citera Christian: Jag vill bli som han när jag blir gammal (eller var det när jag blir stor...).





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: