Inlägg


Löparglädje
Postat: 10/02/2015 12:15:04 pm
 

Hösten 2013 frågade Jaana mig om inte jag ville starta Löparglädje Landskrona. Jag blev smickrad av frågan men tackade nej efter en viss fundering. Jag hade varit uteledare på Friskis&Svettis i 3 år och ville inte lämna det just då. Tidig sommar 2014 frågade Jaana mig igen. Den gången kunde jag inte tacka nej.

27 augusti 2014 var det premiär för Löparglädje Landskrona. Jag hade lett utepass på Friskis&Svettis länge men aldrig riktigt fått så många att dyka upp. I snitt var vi 4-5 på löppassen. Jag funderade på om det skulle bli något liknande nu. Jag springer mycket och tycker aldrig jag mött särskilt många löpare i Landskrona. Där kanske bara är 4-5 löpare förutom mig själv i hela Landskrona...

När klockan var 18:00 var vi 28 löpare och jag. Wow vilken känsla!!

Under hösten och vintern har vi varit mellan 20 och 30 varje vecka. Många har kommit och gått och sen dykt upp igen. I min vildaste fantasi trodde jag aldrig att så många skulle dyka upp mitt i vintern för att köra intervaller eller crosspass.

Löparglädje och Göta har många likheter. Vi vill få fler att röra på oss, vi vill ha kul tillsammans, vi vill hjälpas åt att bli bättre. Den tydligaste skillnaden är att fokus i Löparglädje inte ligger på att pressa tider och slå rekord i första hand. Vi pratar mer om glädjen över att röra på sig, springa i sitt tempo, att ha mål och kul under tiden.

Jag är en aktiv del i båda världar. Detta tror jag är fullt möjligt så länge man skiljer rollerna åt. Tävlar jag gör jag det för Göta. Tränar jag med Göta kan jag snacka tider och tempo som alla andra. Leder jag pass på Löparglädje träder jag in i en annan roll. Jag trivs ypperligt i båda världar.

Senaste tiden har jag fått en mer aktiv del i Löparglädje centralt. Framtiden ser ljus ut där vi planerar att sprida oss till nya orter i södra Sverige. Håll utkik


Dagens karaktär från Gran Canaria. Denna gången blir det en hel familj. Familjen Holm, eller holmarna som de blev kallade. Riktigt härlig familj som låter barnen prova på saker utan att blanda sig i allt. Förutom att Hedda höll på att bli överkörd en kväll gick allt bra. Hedda fick en utmaning att säga något snällt varje dag till mig. Första dagen sa hon: ''Hej''  Det var nåt snällt ju :) Hektor kommer växa upp klokare än de flesta av oss. Sällan har jag träffat på en kille som är lika frågvis. Fortsätt med det Hektor. Jag fick bl.a. en fråga vad jag tänkte på när jag var 3 år gammal!? Svara på den ni...






Kommentarer (1)

Ha ha, de underbara holmarna. :-) Heltor är för övrigt blivande Löparglädjecoach. Han har redan praktiserat och dessutom skrivit pass för kommande träningar. :-)
Postat av: Jaana, 10/02/2015 1:33:14 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: