Inlägg


Kungen är död – länge leve konungen!
Postat: 11/09/2014 2:25:11 pm
 

Daniel Jorme:


Detta klassiska uttryck för att markera ett slut på en era och starten på en ny.

Ett plötsligt slut. Kungen är död. Exakt så kände jag mig när nedtrappning började inför Helsingborg Marathon. De långa distanspassen med vätskebälten på söndagsmorgonar har lämnat tomma gap i almanackan. Jag saknar de svalkande doppen i sundet efter ett svettigt pass med Göta-kompisar. Tävlingssäsongen 2014 är snart över och med det även största tävlingsmålet 2014. Det känns redan lite vemodigt.

Visst har jag tävlingen kvar på lördag – och visst ska det bli helt fantastiskt kul, men nu finns det inget mer att göra än vänta. Vila och vänta. Av alla lockande inbjudningskort från 2014, återstår nu bara två i korgen. Ett på lördag klockan 10:00 i Helsingborg och ett om två veckor ute på Lidingö. Jag vill träna mera. Jag vill köra hårdare, längre, snabbare – jag känner mig inte färdig. Stäng inte av musiken – släck inte lamporna. Jag vill ha lite till!

Därför gläds jag, längtar och drömmer redan om en helt ny resa. Snart är det dags att rulla fram den stora årsplaneringen 2015. Nu ska formen vässas rejält med Cross-träning i Pålsjö, långa, långa distanspass på helgerna och veckans två kvalitetspass som ger kroppen ny motivation och nya färska mål.

Ut i höstmörkret och gläds över oceaner av träningsdagar framför oss. Året 2015 ska bli vårt bästa år någonsin. Vi ska jaga personbästa tillsammans på samtliga distanser. Säsongen 2015 blir året vi kör hårdare, längre, snabbare. Kungen är död – länge leve konungen!

#runhbgm





Kommentarer (3)

Härligt skrivet. Vi ska njuta på lördag (också av smärtan när den kommer)! Och vinterns pass ska bygga oss snabba och starka inför nästa säsong!
Postat av: Mikael Engqvist, 11/09/2014 7:23:46 pm

Fan vad härligt Daniel ! Hoppas du får en trevlig upplevelse på lördag och som du brukar säga när det smärtar ! Det gör inte ondare än så här , ta den med dig på lördag och häng i??
Postat av: Niklas, 11/09/2014 3:10:22 pm

Håller med dig Daniel. Ser själv också fram emot vintern och uppbyggnaden inför nästa år.
Postat av: Erik, 11/09/2014 2:30:28 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: