Inlägg


Röd sol
Postat: 06/03/2013 4:23:17 am
 

Den tiden är förbi då man vig som en katt studsar ur sängen på morgonen men upp kommer jag i alla fall.. Tittar ut genom fönstret, uppehåll och vindstilla. Förra veckans fullmåne är nu i nedan och hänger över Long Island som druiden Miraculix skära (han ni minns som kokar trolldryck åt Asterix och hans tappra galler).


Distanspasset börjar lite stelt i beckmörker men benen mjuknar snabbt och efter en halvtimme börjar horisonten färgas röd av den uppgående solen som stiger som ett eldklot ur havet. Efter ett varv runt Cove Island som fortfarande visar tydliga spår efter stormen Sandy avslutas passet med 4 km fartökning med solen i ansiktet. En bättre början på dagen går inte att få. En snabb dusch och sedan en rejäl laddning med favoriten steel cut oatmeal, havregröt som istället för att göras på gryn tillagas på krossade havrekorn och som jag kokar med hälften mjölk, lite russin och kanelstång. Perfekt återladdning tillsammans med skivad banan eller tärnad apelsin och en handfull valnötter.


Tar dagens första möte på telefon i bilen till jobbet, det är strax efter lunch i Europa och det gäller att utnyttja dagens timmar för att hantera de olika tidszonerna.


Morgnar är väl inte den optimala tiden på dygnet för träning men utgör normalt den enda tiden på dagen då jag kan få garanterad träningstid, sedan är normalt resten av dagen fylld med möten eller annat arbete tills det är dags att lägga huvudet på kudden.  Tiden på kudden kan inte överskattas, det är då återhämtning av både muskler och hjärna sker. Att försöka utöka antalet tillgängliga timmar på dygnet genom att spara in på sömnen straffar sig snabbt, både genom försämrad återhämtning och följande skaderisk och inte minst genom försämrad mental förmåga. Det går inte att ligga på topp på jobbet med för lite sömn.


Väderrapporten visar på ”60% chance for snow or rain” imorgon. Hoppas det inte kommer förrän senare på dagen. Torsdag är vilodag efter en natt på flyget så imorgon onsdag vill jag få till ett kvalitetspass. Ett bra pass innan man stiger på planet görockså  resan så mycket skönare. Det är bara att hålla tummarna i natt och hoppas på det bästa imorgon bitti. Godnatt och sov gott!





Kommentarer (3)

10:39 klockan 06:15 på morgonen!? Bara BG kan göra sånt!! ;-)
Postat av: André, 06/03/2013 8:49:49 pm

När jag såg rubriken "Röd sol" trodde jag du skulle skriva om den pågående partikongressen i Kina...
Postat av: Per Rollmark, 06/03/2013 8:38:56 am

trevligt att följa dina rutiner på västkusten :-) Vi körde också morgonpass i morse, fartökning på Heden kl.06:15 - 3km 10:39 - visst är morgonpassen underbara....
Postat av: BGN, 06/03/2013 8:25:08 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: