Inlägg


Citadelloppet 4 dygn bort!
Postat: 19/08/2014 9:15:45 pm
 

Tisdagen har ägnats åt allt från tvätt till intervallpass med Göta. Däremellan en hel del Citadelloppetgrejs.


Tvätten tänkte jag hoppa över att rapportera om. Däremot får kvällens Götapass avhandlas. 4*1500 m stod på programmet. BG hade satt 5:20 som snitttid på mig. Trodde innan passet att det var i Pålsjö skog, men så roligt skulle vi ju inte ha (med tanke på tidsmålet trodde nog BG det också...). Istället var det backe upp och backe ner runt jordbrodalen. Mitt självförtroende var på topp inför och jag inledde första intervallen i ett rasande tempo. Det blev tungt mot slutet men kom ändå in långt fram i klungan. Vid starten av andra börja det kännas tungt. För att summera intervall 2-4 så var det en nedåtgående trend... Friskt vågat, hälften vunnet. Om man inte vågar prova på träning, hur ska man då våga göra det på tävling?Förra tisdagens pass med Göta är ett lysande exempel där jag testade att köra lite hårdare än vad som räknades som bekvämt. Det kommer jag göra så ofta jag kan i framtiden. Jag uppmanar alla er att göra samma sak. Inte alltid det håller men värt att testa. Man kan bara bli trött!

Totalt är det nu 43 anmälda från IS Göta till Citadelloppet. Häftigt! Jag vet jag tjatat ihjäl er om det men det verkar ju ha funkat.

Det är en rätt häftig känsla när man börjar känna att saker faller på plats. Där är många lösa trådar vid ett arrangemang som detta. Fortfarande saknas några funktionärer. Osäkerheten kring hur tält och annat ska sättas upp på fredag. Osäkerhet kring hur strömmen ska dras och om allt runtomkring ska fungera.  Men när man närmar sig dagen D och saker undan för undan hittar rätt så är det verkligen kul. Idag hämtade jag bl.a. nummerlapparna och tröjor. Det blev precis som jag tänkt mig. Alltid lite nervöst innan man sett den färdiga produkten.

Imorgon väntar det glamorösa arbetet med att stoppa ner diverse flyers, nummerlapp och säkerhetsnålar i startkuverten. Tack och lov hjälper min assistent Karin till. Fördelen med att ha med ett finger med i det mesta är att jag kan inte skylla på någon om det går fel.Nackdelen är att jag har svårt att släppa saker helt.

Dagens roligaste besked var när min syster nämnde att Elise, min systerdotter på 4 år, ville springa i Lilla Citadellknatet (0,75 km). OM hon fick en medalj :) Det var enda kravet hon hade. Visst ska hon få en medalj. OM hon går i mål ;)





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: