Inlägg


Mental träning
Postat: 06/08/2014 10:21:47 pm
 
De två senaste gångerna jag kört Sprint-SM, så har jag lyckats toppa formen perfekt. Mönstret har varit: sista fartpass på tisdag, vila onsdag, Biathle-tävling på torsdag, vila på fredag och tävling på lördag. Ingen anledning att ändra ett vinnande koncept så därför blev det ingen träning idag. Ett tillfälle att låta kroppen suga upp träningen.

Istället körde jag ett mentalt pass, där jag läste på angående tävlingen. Gick igenom banorna med Google Street-View, lärde mig simbanan, växlingsområdet och gick igenom loppet i huvudet. Kollade upp vägen till området, parkering, möjlighet till uppvärmning m.m. Jag tycker om att vara väl förberedd och vill ha så mycket information som möjligt innan tävlingarna. Det skänker lugn och man slipper lägga energi på att oroa sig på tävlingsdan. Ett osäkerhetsmoment är huruvida det blir tillåtet att simma med våtdräkt eller inte. Gränsen går vid 22 grader och det är precis vad vattentemperaturen har varit idag. Men det kan svänga snabbt och det ska vara relativt svalt i veckan så risken, eller chansen att det blir våtdräktsimning är överhängande.

Det är individuellt hur mycket man tjänar på att ha våtdräkt men generellt är det så att ju bättre simmare man är desto mindre nytta har man av den. För min egen del spelar det ingen roll men fördelen med en simning utan dräkt är att den blir mer utslagsgivande och fältet mer utspritt och därmed mindre trängsel. Nu är vi knappt 100 pers så det ska väl inte behöva bli alltför hetsigt. Hur det nu än blir så är jag mentalt förberedd.




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: