Inlägg


SM-guldet i terräng 2014,,,
Postat: 26/06/2014 11:05:12 am
 

Redan torsdag och snart är det helg,,,börjar jobba klockan 13 och ska försöka ut och lufsa 45min med min sargade kropp. 2014 verkar bli ett dåligt löparår, har ännu inte gjort årsdebut. Hade tänkt springa inne VDM 800m men det gick inte, ute VDM 800m i malmö, nada, Änglamilen nej,och så har det fortsatt. Min kropp håller inte. Trodde jag skulle kunna springa Båstadmaraton stafetten men var tvungen att tacka nej. Får väl skynda långsamt och springa något Sylvesterlopp vid årets slut bara för att få en tävlig.

Men jag är i alla fall regerande SVENSK MÄSTARE i terräng för kriminalvården några månader till. Jobbade förra sommaren på Häktet i Helsingborg, dock inte intagen som en del kanske trodde. Den femte september var det SM-terräng för alla kriminalvårdsanställda jag var tveksam först. Jag och terräng är ungefär som lök på laxen eller som tidningen MAD hade två figurer som hette X och Y,gick inte alls ihop. Jag med min stora kroppshydda (96kg) är tufft att släpa på i terräng men jag tar det som ett kul träningspass och att det arrangerades i Helsingborg.  Hade kört ett bedrövligt fartpass 2dar innan men tänkte ett dåligt genrep är ett bra genrep.

Vi startade vid Pålsjö slott och sen skulle vi rätt ut i vild terräng under första delen av banan för att sen avsluta som jag tror är slutet på 5:an spåret i 2x2.5km, målgång efter "trädallen" vid Pålsjö slott. Jag tänkte det här kommer att gå åt pipan,,,jag som inte gillar att lyfta på fötterna så jag var med och hjälpte till att rensa banans första del på stora grenar som låg i vägen,,pust.

Strax före start insåg jag vem som var favorit, vi kan kalla honom för Lasse, han charmade alla i den något larmade publiken och de skrek -"Det här tar du lätt". Han såg verkligen urstark ut och hade en vältränad kropp. Jag hade redan ångrat min start och funderade på hur jag skulle kunna fly fältet, roligare kunde man ha på sin lediga dag. Men "Luther" på vänster axel sa till mig -"Kom igen tjockis, spring ett var och sen får du fan kämpa in i mål"

Starten gick och mycket riktigt Lasse tog spets och startade i ett hårt tempo, jag lade mig 4-5 och såg att Lasse fick en oroväckande stor lucka till vår klunga. Tävlingsdjävulen kopplades på och insåg att nåt måste göras och det nu. Krånglade mig förbi 4-5 man och vips hade jag gått ifatt Lasse, men det hade kostat mycket. Jag hade fått rejält flås och försökte bara ligga tätt bakom Lasse samt att min skyhöga puls måste ner.

Insåg att strax före varvning att det här kommer inte att hålla länge till i det skyhöga tempot och Lasse bara malde på. OK Kjelle, tänk positivt,,ta dig bara till varvning och gå gärna upp jämsides med Lasse precis vid varvning där publiken stod och visa att du var med i alla fall halva loppet sen kan du "DÖ" resten av loppet, fejka en skada eller gör va fan du vill men till varvning ska du ligga lika med den där jävla Lasse,,,,det enda positiva med loppet nu var att jag hörde inget från den bakre klungan, de var som bortblåsta.. Varvningen kom och jag gick upp jämsides med Lasse och publiken är i extas.!!!!  Den spännande upplösningen kommer i natt efter jobbet förhoppningsvis innan 01.00. Nu måste jag ut och löpa,,,Kjell 

 






Kommentarer (2)

Tror det var pålsjöterrängens bana ni sprang, eller i alla fall nära på. HSOK var med som arrangör tydligen.
Postat av: Felix, 26/06/2014 9:38:56 pm

Varvningen.. var det inte bara ett varv?
Postat av: Adam, 26/06/2014 2:05:38 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: