Inlägg


OS-byn Sotji,,,
Postat: 26/06/2014 12:56:17 am
 

Då var det onsdag, jobb 13,5 timmar ingen träning idag...Läste i DN idag om Putins framfart i Ukraina och tänkte osökt på när jag var på ett träningsläger i Sotji , VinterOS staden 2014,,var där med Västerås IK tror att det var i slutet av 70-talet och då var Sovjet, som det då hette ett slutet samhälle. Jag och min rumskompis den duktige löparen Danne Abrahamsson blev lite skraja när det knackade på vår balkongdörr och in kommer det 2st svarta börshajar och bokstavligen öppnar själva våra väskor och kollade om vi hade något de kunde tänka sig att köpa, helt sjukt.

Vi var där samtidigt som ryska B-landslaget i friidrott, de hade alla som man skojade om i lumpen "Adidas Biafra", ni som är unga fattar säkert noll men únder min uppväxt var det väldigt fattigt i Afrika i området runt Biafra.De hade alla samma enkla träningsoveraller och skor. De var helt galna i våra märkeskläder speciellt Adidas. Min kompis Peter Holmros, numera duktig tränare sålde sin WCT overall för 26.000kr i rubel. Jag sålde ett par jeans som jag hade köpt på EPA(en gammal varuhuskedja) för 100kr gick för 6.000kr i rubel, Adidas strumpor för tvåtusen. Och en skum kväll kom det fram en budbärare och pekade på en person som stod några meter ifrån,,,-Han där vill köpa din T-shirt för 7000kr i rubel. jag hade en fin vit Adidas t-shirt med svarta revärer. jag sålde ,,det visade sig senare under veckan att det var Viktor Markin OS-guld på 400m 1980 hade köpt min T-shirt,,,jag är osäker om han var med i B-gruppen då eller om han bara var på besök,,,?

Helt plötsligt var vi stenrika i Rubel men vi insåg snabbt att de var helt värdelösa. Butikerna som man kunde handla med i rubel var helt tomma, det fanns lite bröd på hyllorna som var utplacerade med stort utrymme mellan varje bröd. Däremot fanns det Dollarbutiker där man kunde köpa det mesta.

Till slut hittade vi på vårt hotell en enkel bar där man kunde köpa rysk Champagne som de kallade det för med våra rubel(varumärkesintrång). Vi spelade kort för våra rubel och satsade hejdlöst, tog in rysk Champagne i mängder, något överförfriskade började vi spruta ner varandra med våra Champagneflaskor. Samma lokal blev på morgonen frukostmatsal och våra tränare/ledare undrade varför det var så klibbigt golvet vi höll god min och hade ingen aning om vad som hade föranlett detta. Några i gänget fortsatte "kortspelskvällen" ner till dansrestaurangen och åt rysk kaviar med matsked,,,men som Historiken Hermann Lindqvist brukade säga "det är en annan historia",,,,,Natti Kjell








Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: