Inlägg


Träningcamp Portugal....
Postat: 24/06/2014 6:29:50 pm
 

Tisdag 18.00 och regnet vräker ner,,,ska man ut och löpa trots djävulskt ont i vr ljumske eller kolla på en spännande fotbollsmatch Italien-Uruguay,,,,det gäller mycket. Den som vinner går vidare. Löpa eller TV och kanske ett glas rött från Portugal. Portugal får mig osökt att tänka på Träningscampernas Camp på Algarve kusten,Albufeira,,,jag var där med IFK Lidingö i början av 80-talet. Vi var en stor trupp som drog iväg även några andra hangaroundslöpare som Johan Engholm från Hässelby, Håkan Mattisson från MAI och min rumskompis och juniorlandslagslöparen Tommy Frisk från Borlänge följde med.

I frukostmatsalen stötte vi på Fernando Mamede från Portugal, världsrekord 10.000 på Stockholms stadion. Körde nån jogg med Marrtti Vainio 3.a WM 5000m -83 och 2.a i OS -84, snackade lite med Steve Ovett (OS-guld 800m -80) när han körde grymma intervaller på gräs.

Men roligast av alla hade vi med parhästarna Jörgen Mårtensson och Stefan Branth,,,Jörgen flerfaldig världsmästare i orientering men även svensk mästare i maraton och Stefan mest känd som TV4-läkare och elitorienterare. Både A och B landslagstrupperna i orientering var där,,,Rolige Kjell Lauri hade precis åkt ur Agruppen drack många Öl varje kväll. Även de finska och portugisiska landslagen var på samma Camp. En dag ville de utmana oss i en budkavlestafett i orientering för att vara snälla så skulle de även fixa en stafett på bana som hette Lofass,,,,vi hängde på. Nej fan nu måste jag ut springa,,,fortsättning följer,,,,Kjell 





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: