Inlägg


Triumfens ögonblick,,,,,
Postat: 23/06/2014 11:22:24 pm
 

Jag är egentligen en liten nattuggla...kommer egentligen inte igång förrän efter 22 på kvällen. Såg på You tube öppningsscenen på löpar filmen "Chariots of fire" med musik gjord av Vangelis,,scenen där ett gäng brittiska OS- löpare (OS 1924) springer på sandstrand och kommer osökt att tänka på när vi sprang till Sousseflodens mynning i Marocko. Vi var ett gäng löpare som under 4-5år drog oftast på juldagen ner till Marocko för att träna några veckor i värmen och som vår vän från Kvarnsveden IF Kari Korkeakoksi sa -"Träna satan".

20 grader och en kanonfin och hård sandstrand att springa på under morgonpasset. Ibland blev vi jagade av galna rabieshundar och passerade vi ibland i fattigkvarteren så kom det nedfallande stenar som kastades av de fattiga barnen, då gällde det att inte ligga sist utan då blev det åka av.

En morgon bestämde vi oss för att köra ett långpass typ 3mil,,vi hade hört att det skulle finnas Rosa Flamingos efter Sousseflodens mynning om man sprang söderut efter stranden. Det var en helt underbar morgon och efter lite drygt en timme kom vi fram till mynningen, det var lite strömt mellan floden och Atlanten men vi tog oss över oskadda. Efter ett par km fick vi se flera hundra flamingos i olika rosafärgskiftningar, en otrolig häftig upplevelse. Vi var pigga och bestämde oss för att fortsätta några kilometrar till och nu med träningsbyxorna på huvudet eftersom det var inte en käft på flera kilometers avstånd. Där springer vi ett gäng grabbar med snopparna hoppande på en strand i Marocko,,en annorlunda känsla. När vi vände hemåt ser vi plötsligt en arab dyka upp från ingenstans och ropar från en sanddyna...-"Hallo boys",,,,vi ropar tillbaks "-Kuken, Kuken, Kuken!!!" araben trodde väl att "Kuken" var hej på vårat språk. Några dagar senare ligger vi på stranden nära turiststråken och har träffat ett gäng trevliga flickor från Göteborg ser vi plötsligt på lite håll samme Arab och han börjar skrika till oss -"Kuken, Kuken , Kuken". Flickorna stirrade på oss,,,,Hur det gick med tjejerna är en annan historia som Herman Lindqvist bruka säga,,,,God natt...Kjell





Kommentarer (2)

:-) Du måste länka till FB så övriga ser att du gjort nytt inlägg..
Postat av: BGN, 24/06/2014 9:22:00 am

Tackar för kul läsning!
Postat av: Erik, 24/06/2014 7:48:30 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: