Inlägg


MARATHON JUNKIE
Postat: 17/05/2014 6:04:35 pm
 

Vilka prestationer klubben visar upp idag, i Göteborg. Imponerande och rekordslakt av många. Stort grattis till Er alla.

WORLD MARATHON MAJORS har blivit mitt mål. Jag har lyckats beta av New York City Marathon 2010, Berlin Marathon 2011, London Marathon 2012, Boston Marathon 2013. Utöver dessa har jag sprungit Stockholm Marathon 2010, 2011, 2013 och Stockholm Jubileums Marathon 2012. På listan återstår alltså Chicago- och Tokyo Marathon. Jag hoppas kunna bocka av dessa inom en snar framtid.

Fram till och med Stockholm Marathon 2013 har jag följt ett 100 dagars program inför varje mara. Större delen av mina pass har jag sprungit själv. Programmet har fungerat mycket bra och jag har förbättrat mig under hela tiden. Pers på maran gjorde jag i Boston 2013. Tid 3:07:07. Stockholm två månader senare blev 3:07:31 och tanken på att springa under tre timmar har successivt växt fram men också insikten om att det krävs ett visst jobb att nå dit. För att ge det en rejäl chans bestämde jag mig i somras för att gå med en löparklubb. Självklart inte vilken klubb som helst utan IS Göta. Den med det tuffaste ryktet :-). För att göra en kort historia längre eller för att göra det mer komplicerat så har faktiskt Pelle Rollmark varit en inspirationskälla. Det var långt innan vi egentligen träffats eller egentligen känt till varandras existens. Min bror, Christian, som bor och jobbar i Peking på SonyEricsson har tidigare varit arbetskollega med "Rolle". När jag började nöta löpardojjor så snackade brorsan om en kollega i Lund som sprang utav h-vete och var dessutom snabb. Jag fick några rapporter om imponerande maratonprestationer osv. (ja - ni vet). Det var inspirerande. Jag sprang på och fick senare namnet på kollegan och dessutom träffa legenden. Pelle talade varmt om IS Göta och på den vägen är det. Nu är jag med!

För att få fart på benen finns bara ett recept - spring med de som är snabbare! Hösten som förflutit har jag upplevt som mycket rolig och inspirerande. Alla kamrater i Göta har stor passion för löpning och har påverkat mig positivt. Utöver själva medlemskapet i Göta bad jag även coach BG om ett utmanande individanpassat träningsupplägg. Tillsammans med några andra löpare får jag personlig coaching och veckoprogram av BG. Coachingen och programmets stora mål är att ta mig under tre timmar på en mara. För att bygga rätt har vi även satt upp delmål på halvmara och 10 km. Veckorna innan jul började med att få till ett bättre steg och mer driv i löpningen. Sedan har jag byggt på med styrka, fart och uthållighet. Fram till och med nu har det varit tuffa veckor med tuffa delmål. Schemat har varit tufft men också pricksäkert. Jag har lyckats hålla mig fri från skador och jag har lyckats nå de tider som är uppsatta samt fått upp en volym som jag inte varit i närheten av tidigare. Det hade jag aldrig kunna trott eller förväntat mig när jag gick med i klubben. Hittills har 2014 startat bra med många nya pers. Jag är mycket hoppfull inför resten av året. 

Till alla som imorgon springer i Köpenhamn - lycka till! Jag har mitt kvar...

14 dagar kvar...







Kommentarer (1)

De kommer gå undan i Stockholm!
Postat av: Erik, 18/05/2014 2:52:10 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: