Inlägg


Lördag, snart var denna veckan över...
Postat: 12/04/2014 9:24:52 pm
 

Jaha, då har man gjort det igen... Lyckats få all min text försvinna... Aja, here we go.. once again.

Puuuust.. Då var dagen 4:de pass klart. Som de flesta av er där hemma vet så är jag på ett militär femkamps läger, men vet ni exakt vad "militärfemkamp" är för något? För er som inte vet så kan ja förklara lite kort:

En tävling består av oftast två dagar: man börjar med att skjuta på morgonen, efter det så har vi hinderlöpning, hindersimning, "granatkastning", och sedan har vi en jaktstart i form av terränglöpning. Man samlar alltså ihop X antal poäng på de 4 första grenarna, och sedan får man starta så många sekunder efter första femkampare som poäng man är efter.

Dagen började med ett kastpass, och för de som undrar så är det inte riktiga granater vi kastar med ;), I grenen "granatkastning" så får man 16 granater, man ska kasta 4 granater i varje ring, ni som är lite av mattesnillen förstår att det är 4 ringar. Och efter de första 16 granaterna så har du tre granater på dig att skicka iväg så lågt du någonsin kan.

Passet gick hyfsat bra men långsamt, jag har inte kastat mycket alls under vintern och är lite "out of shape" på kastfronten. Men till slut så hittade mina granater rätt ringar ändå.

Efter granatkastningen så hade vi hinderlöpning, där det är 500m med 20 hinder. Kommer inte gå in och snacka om varje hinder utan skickar med en video på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=NIZeBDplaqo

Passet gick bra, men även om man inte tog i och körde alla hindren max så blir man alltid trött när man kör där.

När vi hade springit klart på hinderbanan körde vi bort till simhallen, där vi skulle träna på simhinderbanan. Det är 50m med 5 hinder, igen så kommer jag inte gå in på alla hinder, men de som vill se så skickar jag med en film på även denna: https://www.youtube.com/watch?v=WtEJqF-N1a0

Riktigt riktigt svår hinderbana för en ovan simmare och mot det klenare hållet junior. Men efter många blåmärken och skrapsår så fick man till slut in alla hinder!

Sista passet denna lördagen var en gammal klassiker från göta! 3000m, 2000m, 1000m. Det blev inte riktigt som tänkt, jag hade ingen aning om hur varvet gick, så jag fick "jogga" med svenne första 2000m, sedan drog jag på och ökade steget lite gran. Jag snittade 3.25 de sista 4000m, och efter denna helgen skulle jag säga att det är godkänt!

Aja, det var allt från mig denna lördagkväll. Nu har jag bara två pass kvar imorgon, skjutning och ett testlopp 4km, har lite känningar i halsen, så jag sover på om jag ska starta imorgon, har ju i åtanke att jag ska på semester dagen efter jag kommer hem, måndag. Kroatien, here I come!





Kommentarer (1)

Vilken tuff helg och vecka! Kul att läsa vad du gör/tränar på en vecka. Hoppas du är nöjd och att du får en härlig semester! Kram
Postat av: Cirre, 13/04/2014 9:06:51 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: