Inlägg


Nu bär det av!
Postat: 10/04/2014 8:18:06 pm
 

Hejsan än en gång! Idag har jag inte gjort mycket mer än att tränat känns det som. Vi hade ett ganska långt och riktigt bra pass i skolan, på själva lektionerna slutade vi antingen tidigt eller såg på film. Så träningen har varit större delen av min dag. Många i min träningsgrupp i skolan hade nationella prov under vår träningstid, så det blev bara jag och en annan som fick lite "privat-träning" idag!

Vi började med att springa 400m, och sedan gick vi på löpskolning/koordination/hjärnjympa. Vi började med några lätta övningar som hälkick och knälyft, men sedan gick vi på lite andra svårare övningar. Svårt att förklara, svårt att göra, men vissa av er var med på ett crosspass för inte så länge sedan, då körde vi en övning som jag kallar "farbror frej" man ska hoppa jämfota och samtidigt göra ett knälyft med ena knäet, och sedan i nästa hopp andra benet. Vi körde även hjärnjympa på denna övningen: man skulle ha samma knä i luften 3 hopp i ett sträck, sedan 1 hopp med andra och sen 2 hopp med första igen. kortslutning i huvet. Vi körde ett par andra övningar inkluderande mångsteg, tanken med denna övningen är att man ska hänga kvar uppe i luften så länge som möjligt, och sedan så småningom så långt som möjligt, riktigt svår övning, man måste få med sig hela överkroppen samtidigt!

Efter löpskolningen så tog vi fram 8 häckar och ställde de intill varran. Sedan hoppade vi och gick över på en massa olika sätt, ett sätt var att man skulle gå över så långsamt som möjligt, medans man stod på tå med andra benet. Svårt här att inte tappa balansen och få för mycket bakåtlutning i överkroppen. En övning var att vi skulle hoppa över häckarna baklänges med två småhopp emellan, ja.. baklänges. Inga kommentarer på denna övningen... En annan övning var att vi skulle hoppa över häckarna på sidan, ett ben i taget, men ändå ha ett litet skutt med andra benet så att man landade samtidigt. Som ni hör så är det inte allt för lätt. Inte ens att skriva... Ni kanske förstår den sista övningen lite bättre med bilden nedanför! Efter häckarna var dagens första pass avklarat!

Då var det dags för kvällens "drömfemma", tror det var dålig och för lite info av BG om kvällens pass eftersom ingen hade fattat vad vi skulle göra ;). Vi skulle alltså sätta upp ett mål som vi skulle vara rimligt att klara detta året, och sedan räkna ut hur snabbt du behövde springa 200m, t.ex. så är mitt mål 16.40, och då var jag tvungen att hålla 40sec per 200ing! och sen skulle vi springa i det tempot så länge vi orkade, någon klarade det i 3.5km och någon i 2.5km, när man inte klarade att hålla det tempot skulle man alltså vila 1min så att man kunde fortsätta hålla det tempot ett tag till. Så Loven o co fattade inte passet. ;) Jag och BG sa att vi skulle försöka hålla 40sec/200ing och det blir 16.40 på 5km, jag hade 16.38 och tror BG hade exakt 16.40! Någon sprang nog för långt och någon kanske till och med för kort, ärligt talat har jag ingen aning om jag hade rätt sträcka.
Efter denna upplevelsen så körde jag 3x300, start 2min. Tanken var att jag skulle snitta 50sec, jag hade 49, 48, 47. Det blev ett bra pass i slutändan ändå! :P

Då var även denna dagen avklarad och nu bara taggar man för att komma iväg till lägret som jag ska till. För de som inte vet så ska jag till Halmstad på militär 5-kamps läger. Så det blir nog inte bara löpning jag kommer skriva om i helgen!
ha det bra nu!, kommer höra av mig imorgon också!!





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: