Inlägg


Mellandag
Postat: 26/03/2014 3:17:42 pm
 

Jobbigt... gillar inte att vänta..

Gårdagen kändes bra, avslutade eftermiddagen med pasta, valnötter, kyckling och ostsås - för att fira lite tog jag till Uhrboms knep, 30cl öl. Mer vågade jag inte - skulle faktiskt gå hem också.. Bifogar bildbeviset, misstänker att många inte tror mig!

I morse var det återhämtningslöpning, 15km - lite längre än jag borde, men kroppen var väldigt sliten, ont överallt - bra att skölja igenom i ett lugnt tempo. Taxichauffören i måndags tyckte definitivt att jag skulle springa på en ö vid namn Margitziget - det var 5km dit och rundan runt ön var på 5km, bara att gilla läget. Det var värt det - kändes som ett andningshål i denna 2 milj stad där 97% av de som promenerar på trottoarerna röker - här var det 5km tartanbana med bara löpare, coolt. Har inte sett några löpare på stan överhuvudtaget - misstänker att alla åker till ön, se http://sv.wikipedia.org/wiki/Margitsziget

Efter passet (som var dag 150 utan vila) en snabb frukost och sedan promenad till arenan för att titta på 800m semifinaler. Häftig distans, det händer mycket... en del går ut i 110 och håller i 500meter, andra är som klockor - exakta varv. Den bästa av dem alla är svensk, Gunnar Durén, världens bästa 50-åring på 800m. Han njöt sig igenom sin semifinal som han vann på 2:06. Bifogar en bild. Nu har Gunnar en dags vila innan finalen på fredag - där ett strategival, max för att slå världsrekordet på låga 1:59 eller njuta och sticka sist 200m. Känner jag Gunnar rätt är det världsrekordet som gäller.

Själv har jag en del jobb på agendan - bra att inte vara för fokuserad och tänka på något annat. I kväll drar den mentala träningen i gång, kommer som jag sagt tidigare testa att gå mot 9:30, innebär 38 sekunder per varv i 15 varv. Tufft men full möjligt om man hamnar i ett bra flow. Tror mina tider är på gränsen mellan A och B heat, hoppas verkligen att jag hamnar i A heatet, då kommer jag få massor av hjälp förmodar jag. Jag har inga som helst tankar på medalj, bara en bra tid. Kan jag göra runt 9:30 så har jag gjort den bästa tiden på 3 år.

Efter loppet är det full fart mot flygplatsen, inga stora marginaler. Ska mellanlanda i Berlin på vägen hem, hmm... hemma sent på natten och ska sedan på lördag morgon kl.05:15 åka buss till just det, Berlin! Tänkte först att jag skulle stanna men har anordnat en bussresa och vi är ca 30 pers från IS Göta som ska ner, halva grejen är just resan.

Resultatet och bloggen i morgon blir inte av, kommer sända sms till Svenne så kan han lägga ut resultatet på FB, sedan får ni en rapport på fredag.

Håll tummarna! Kl.15:05 är det heat B, 15:30 heat A.

Till sist - har ni inte gillat magasin Spring på FB, då är det dax nu!











  




Kommentarer (3)

Gogogo BG! Roligt att läsa om resan och uppladdningen!
Postat av: Simon Wikstrand, 27/03/2014 8:48:19 am

Jojo - man tackar! ;-) Hoppas på framgång i fredagens final också. Stort lycka till på 3000m! Tror att halvmaran i Berlin också kan gå lysande. Kommer att kännas bekvämt för dig efter veckans "fartpass" i Budapest.
Postat av: Gunnar Durén, 26/03/2014 5:46:26 pm

Kör på nu BG!
Postat av: Magnus Stéen, 26/03/2014 4:06:14 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: