Inlägg


Springtime inte längre "bara" Springtime
Postat: 23/03/2014 7:46:29 pm
 

49 dagar kvar till Springtime! Taggad efter dagens runda, då Springtime inte längre "bara" är Springtime, utan också en intern familjetävling.

Skulle egentligen inte ut idag, då jag sprang igår. Härligt väder i kombination med att mannen skulle ut och springa fick mig att prioritera om. Gymmet och crosstrainern kändes inte det minsta lockande.

Blev 7 km i 5:00 min/km tempo, hade mycket bättre flyt än igår och det var inte det minsta jobbigt. Foten gjorde sig påmind på slutet så det fick räcka med den rundan. Efter passet kläcker mannen ur sig "jamen, springer jag bara 2-3 gånger i veckan fram till Springtime, kommer jag lätt under 45 min". Till saken hör att han knappt tränat något under det senaste halvåret och slog mig med bara fem sekunder förra året. Snacka om självförtroende!I år ska jag minsann visa vart skåpet ska stå och sen är det inte mer med det. Nu är det tävling på riktigt.

Den svåra biten i "comebacken" är att inte köra på där man slutade, utan ta det lugnt i början och inte springa varje dag. Min plan är att fortsätta med vattenlöpning och crosstrainer ett tag till kombinerat med löpning, sedan succesivt återgå till att mest springa igen. Har varit en bra vecka, då det äntligen känns som om man kan lägga de senaste veckorna bakom sig och planera löpsäsongen på riktigt.

Nästa vecka bloggar BG, från Budapest och Berlin. Kommer följa honom och "Berlingänget" med stort intresse. Vet att alla verkligen satsat och jag är säker på att många personliga rekord kommer att slåss. Heja, heja!

 








 







Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: