Inlägg


Tur man har löparkompisar...
Postat: 22/02/2013 9:29:00 pm
 
Jobbade länge igår, tidigt upp imorse och en massa möten i Sthlm, helt slut på flyget hem - kunde knappt hålla ögonen öppna... Visste att jag skulle komma ut men mentalt vad jag nöjd med en timme. Men då träffar man Lovén och Mellby och de kan ju varken springa kort eller långsamt - bara på det :-)

Hade bestämt att vi skulle passera Heden och kolla hur det ser ut inför 10 000m testet imorgon, det fungerar - ny energi.. Nu längtar man ju till det passet! Efter Heden skulle vi plötsligt fortsätta söderut förbi Mellby, de trippar på i 4:40 tempo och jag känner hela tiden att jag hämmar deras utveckling, hade de inte haft med mig hade de säkert kört i 4:10 tempo... Bra för både mig och dem, tror jag. Min träningsfilosofi de senaste åren med ganska många pass är att det är många lugna pass och sedan ordentligt satsning på fartpassen. Springer sällan snabba distanspass - det sliter för mycket när man kör pass varje dag.

Nåväl det blev 17km, har nu 151km och 200km känns löjligt... plötsligt är inriktningen på all time high, dvs över 212km.. Vi får se hur det känns imorgon.

Vill som avslutning ännu en gång förtydliga att jag vill inte locka andra löpare att springa 200km, detta är min strategi och jag har sprungit i 27år. Vad jag tror på är däremot att köra en tuff vecka då och då för att få lite perspektiv, en tuff vecka kan vara 10mil, eller 5mil - beroende på vilken nivå man har annars - en fördubbling en vecka om året är häftigt... Man ska alltid ha en relation till sin egen träning och sina egna mål och inte någon annans.

Ses imorn, kl.09:00 på GT alt kl.09:35 på Heden!




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: