Inlägg


Riven ost
Postat: 06/03/2014 8:12:20 pm
 
Då detta blogginlägg skrivs ligger en påsa frusen riven ost under mitt vänsterben. I brist på en riktig ispåse så fick det duga.

Bakgrunden till denna kryptiska inledning började egentligen för ett par veckor sen. Jag har varit förskonad från allvarliga skador. En måndag för två veckor sen så börja det dra lite i vänster baksida. Jag avbröt mitt pass. Det blev bättre till dagen efter då jag bjudit in BG, Pelle&Co till backpass kl 6:00 i Helsingborg!!! Jag kunde ju inte avboka passet för att jag hade lite ont i baksidan... Sagt och gjort så körde vi backintervaller i Jordbrodalen. Redan på första intervallen så kände jag hur baksidan högg till mer. Då var säsongen körd hann jag tänka. 4 dagars vila med alternativ träning blev det innan jag var igång igen.

Till och från har jag haft småkänningar av baksidan vid intervaller. Vi löpare måste ligga på gränsen till vad kroppen klarar av. Om man känner efter vid minsta lilla känning så kommer man snooza för resten av livet.

Ikväll stod 4*1500 m intervaller på programmet med klubben. Första intervallen kändes ok även fall jag börja få lite känning i baksidan mot slutet. Vid starten av andra kom det mer och mer. Jag drog ner på tempot men fortsatte (ja korkat i efterhand, men svårt att veta just då. Man vill ju inte verka som en mes som ger upp vid minsta lilla...). På fjärde intervallen då tom BG:s look a like drog iväg från mig så högg det till rejält. Jag fick stanna och bestämde mig för att avbryta och gå tillbaka till Löplabbet. I efterhand var det ju korkat då Lovén hade bilen vid Pålsjö och kunnat skjutsa mig. Men smart är man inte alltid!

Frustration över att baksidan gick upp igen. Lördagens tävling får nog handla om att vara hejare och tidtagare.

Imorgon är det inbokat en massage. Kunde nog inte komma mer lägligt.

Kul att springa med alla annars. Det syns att alla är riktigt på hugget. Synd att man själv blev lite missnöjd bara. Ska bli skitkul att se hur alla utvecklas vidare under året. Stolt att vara med i denna klubben. Imorgon stod vilodag på programmet och det är ju inte helt fel med tanke på allt...




Kommentarer (7)

Hej Jens, tråkigt att läsa om din sträckning på baksida lår. Vill dock på det bestämdaste avråda från massage på en sträckt muskel. Som idrottsledare i många år ha denna typ av skada följt samma mantra: - avbryt fysisk aktivitet direkt - kyla och hårt tryckförband med elastisk Dauerbinda - bort med kyla och nytt kompretionsföband. Vila muskeln och ingen massage!! Bara ett vänligt tips i all välmening!
Postat av: Daniel Jorme, 06/03/2014 9:15:22 pm

Vad blev det för mat idag? Gissar något med kyckling och riven ost! ;-) krya på dig!
Postat av: Erson, 06/03/2014 9:10:26 pm

Trist Jens, du var på gång idag! Vi hoppas på snabb återkomst och ses på lördag i alla fall.
Postat av: Andreas Berner, 06/03/2014 8:47:19 pm

Vet hur du känner dig. Efter förra veckans tuffa pass kramade vänster baklår till under ett joggpass och jag har tillbringat veckan med promenader och cykel utan motstånd. Gjorde ett försök igår. Hoppas vara på det imorgon. Kan nog konstatera att jag har rört mig ur komfort zonen in i en zon när man faktiskt måste lyssna på kroppen.
Postat av: herr steen , 06/03/2014 8:36:09 pm

Tack Simon och BG. Det känns faktiskt inte så illa just nu. Har bytt ut påsen med riven ost till en påse fryst kyckling :) Inte alltför missnöjd. Skulle avbrytit tidigare men svårt avbryta vid minsta lilla känning.
Postat av: Jens Andersson, 06/03/2014 8:26:41 pm

Viktigt att avbryta så fort man känner ngt, hoppas verkligen att massage & vila hjälper... Vi är alla nyfikna på hur du ska fortsätta utvecklas under året, din start har varit sjukt bra...
Postat av: BGN, 06/03/2014 8:24:34 pm

Tråkigt Jens, men som man har lärt sig efter några år med löpning. Det kommer nya rundor :-). Återhämta dig och kom tillbaka mer laddad än någonsin!! Jag kan behöva en lång jävel som peppar från sidan på lördag :-)
Postat av: Simon Wikstrand, 06/03/2014 8:22:52 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: