Inlägg


4 år
Postat: 03/03/2014 7:48:33 pm
 
Då var det min tur att ta över stafettpinnen från Anna.

Jens Andersson heter jag, varit med i IS Göta sedan sommaren 2012. Många av er känner igen mig på min graciösa löparstil som jag snott rakt av från Pelle ;)

Min vecka kommer handla om en inblick i min vardag med fokus på löpningen.

Jag, tillsammans med 10 andra Götaister, har fått personliga träningsprogram av vår käre ordförande BG. Jag började med mitt program vecka 49. Det har nu gått 13 veckor sedan jag satte igång med detta. Denna tiden har varit min absolut bästa tid som löpare utan att ens ha sprungit en tävling! Jag ser mig som en löpare ut i fingerspetsarna. Jag har två jobb nu för tiden. Ett som jag får betalt för, och ett som jag inte får ett öre betalt men däremot så mycket annat.

Mina tidigare år som löpare har präglats av lite mellanmjölk-löpning. Jag har själv ansett mig vara hyfsat flitig och fått till en hel del mil i veckan. Men passen har sett väldigt lika ut vecka för vecka. Där har inte varit en röd tråd i upplägget. Sedan vecka 49 så är vecka för vecka schemalagda (om än inte exakta dagar för passen). Det första jag ändrat på sedan innan är att antalet kvalitépass (med inslag av kvalité) gått från cirka 0-1 veckan till 2-3. Det andra jag ändrat på är att jag numera tränar så många pass jag bara kan tillsammans med andra. Ett exempel på detta är att jag numera är med på långpassen på söndagar med Göta. Dels för det är lättare att vara ute och springa i 2 timmar, dels är det kul att springa och snacka skit med skvallerbyttorna i klubben... Dessa söndagspass har en tendens att bli allt tidigare (i söndags start 7.30)... Ska tilläggas att jag bor 23 km söder om Helsingborg. Häng med på dem någon söndag vet ja. Tempot är runt 5-minuters fart. Häng med på alla Göta-passen förresten. Det är härlig stämning och alla pushar varandra att kämpa på.

Denna vecka är hyfsat lugn för mig och de flesta andra som fått program av BG. 5 löppass plus en tävling på lördag i inomhushallen. För de flesta andra räknas detta nog som mer än en lugn vecka. Allt är relativt och det gäller att se långsiktigt på träningen. Veckans första pass blev ett morgonpass i Helsingborg med min kollega Pär. 10 km i delvis solsken var inte så tokig start.

Det var nog allt för mig för idag. Eller förresten, ni undrar säkert över rubriken. Enligt BG är jag en rookie på löpning trots att jag sprungit ett tag. Så i år fyller jag 4 år i löparsammanhang. 4 är ingen ålder, eller hur? Gunnar Durén startade springa seriöst vid en ålder av 43 (idag 51 år ung och gör sub 2 minuter på 800 meter...) Det är aldrig för sent att börja.








Kommentarer (3)

Tack Daniel. Känner mig hedrad att du tänker så. Känner mig inte alls som ett av proffsen ;)
Postat av: Jens Andersson, 03/03/2014 8:18:10 pm

Trevlig läsning Jens. Kul att läsa att du känner dig som en rookey. Själv ser jag upp till dig som en av proffsen:)
Postat av: Daniel Jorme, 03/03/2014 8:13:13 pm

Grattis till 4-åringen då :) Bra bloggat!
Postat av: Mikael Engqvist, 03/03/2014 7:54:02 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: