Inlägg


Tävlingar, mountainbiking & Råådalen
Postat: 16/02/2014 10:20:14 pm
 

Jag har varit riktigt usel på att
lägga upp taktiken inför tävling! Jag brukar regelmässigt gå ut alldeles för
hårt första 2-3 km och sedan blir återstoden av loppet en plåga. Av detta skäl har jag ofta haft ågren flera dagar inför en tävling.

De två sista somrarna har jag deltagit i Prinsens Minne - en mycket trevlig halvmara i Halmstad.  För 1½ år sedan gick jag ut i Springtimetempo och gick in i väggen efter 12 km. En förfärlig upplevelse! Förra sommaren lyckades jag istället hålla igen tempot och ökade efter 10 km. Det innebar att de sista 8-9 km sprang jag om andra löpare istället för att bli omsprungen. Vilken höjdare! Hoppas nu att jag kan disponera Berlin halvmaraton på samma sätt!

När vädret blir bättre i vår börjar cyklisterna komma ut ur sina gömmor. Jag är övertygad om att det kan finnas en poäng att bryta av ensidig löpträning med en rejäl cykelrunda - gärna med ett gäng cykelkamrater och kaffe och bullkalas som avslutning. Har cyklat mountainbike i 15 år och tävlat i Långloppscupen - t ex Finnmarksturen, Vätternrundan och Mountainvättern. Liksom löpning är MTB  tidseffektiv träning - i rätt terräng får kroppen en rejäl omgång på bara en timme - och du får dessutom en chans att testa ditt MOD!

Vill avsluta veckans blogg med att göra reklam för Råådalen. Nu när stigar gjorts klara även på södersidan kan du springa en väldigt omväxlande och kuperad runda t&r Råå-Gantofta på 11-12 km och samtidigt få en fantastisk naturupplevelse. Kanske något för nästa långdistanspass? Skriv en rad om du vill ha en guidad tur!

 

 





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: