Inlägg


100 mörka och Bruce Lee
Postat: 05/02/2014 9:20:57 am
 

Bruce Lee sa, “I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times.” Wow! Här snackar vi disciplin och målmedvetenhet.


För dig som är född på 90-talet kan jag berätta att Bruce Lee var en kinesisk-amerikansk kampsportsexpert på 70-talet. Sök på filmerna ”I drakens tecken” och ”Game of Death”. Jo gör det! Dom är fantastiska, jag lovar.
Själv funderar jag ofta över begreppen disciplin och målmedvetenhet i samband med min träning. I skrivande stund har vi precis haft över 100 minuter cross-träning, vilket lika gärna kunde heta tisdagskrossen för det är precis vad det handlar om. BG gör sitt bästa för att krossa och mosa sönder våra arma kroppar så vi knappt orkar röra oss längre. Och efteråt jublar vi alla i en stor ring och tycker det är fantastiskt. Och det är kul. På ett lite märkligt sätt.


Igår kväll var vi 35 löpare som tappert kämpade och slet i krossen (totalt 14,47 km kross). Och jag tror vi kan bli ännu fler. Varför? I mitt fall (och jag tror inte jag är ensam) handlar det om önskan att bli bättre, den traditionella ute-och-jogga-på-lediga-stunder upplevelsen är inte tillräcklig längre. Och kraften och dynamiken med träning i grupp är ovärderlig!
Det är också känslan att ”peppa” andra på träningarna (trots att man knappt har någon luft kvar) för god gemenskap i gruppen ger ett bättre träningsklimat för alla. Det är en underbar känsla när man precis är beredd att ge upp i trappan/ruschen/jämfotahoppen – så hör man ett ”Kom igen”, ”Lite till”, ”Bra kämpat”. Som ny i klubben är det ovärderligt att få höra detta under passen (krossen).
 
Så här är mitt mål, jag ska bli disciplinerad och målmedveten som the man who has practiced one kick 10,000 times. Alltid ge järnet uppför kärnans trappor, intervallerna längst strandvägen, jämfotahoppen uppför trapporna i Pålsjö (som är jäkligt grymma) och rusherna i backarna. Och har jag bara ett uns luft kvar i lungorna lovar jag även ett ”Bra kämpat!”
 
Igår avslutade BG sina 100 mörka dagar och hans vapendragare Pelle har säkert inte många dagar kvar han heller. Det är respekt för mig - ett stort grattis till er båda!
Bra kämpat!


Modets år! Kämpa.





Kommentarer (3)

Tjohoo!
Postat av: Anna Kinch, 05/02/2014 10:57:32 am

Underbart, nu går jag och lägger mig :-)
Postat av: bgn, 05/02/2014 10:42:12 am

Härligt skrivet. Precis mitt i prick gällande gårdagens cross-pass. Precis när man börjar fundera på: Hur ska jag kunna "fuska" i nästa backe/intervall så kommer det en joggpaus som får en att kunna ta ut sig lika mycket igen. Eller så kommer det et "bra kämpat" som gör att man orkar lite extra.
Postat av: Mikael Engqvist, 05/02/2014 10:26:37 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: