Inlägg


Tur i bergen!
Postat: 28/01/2014 6:58:24 pm
 
Inlägg till BG

Vad: Morgonjogg
Klockslag: 07:25 
Var: Playa del Inglés - San Augustin 
Total distans 8000 meter
Kilometertider:
1: 5:20
2: 5:15
3: 5:15
4: 5:12
5: 5:12
6: 5:12
7 5:05
8 4:50
9 4:35
10: 4:25 

Vad: Cykel 
Klockslag: 9:25 - 15:45
Var: Playa del Inglés - Ayacata
Total distans: 70 kilometer 
Aktiv tid i sadeln: 4:45:01 

Varmt, kändes bra, mjölksyra. 


Inlägg till er alla andra

Morgonen startade som den gjort morgnarna innan. Klockringning 06:30 för gemensamt matintag och sedan stack Jens, Fredrik och jag ut på en förmorgonjogg innan den "riktiga" morgonjoggen startade med övriga deltagare, detta för att få in så mycket kilometer som möjligt, såklart. Jag tror att Jens kom upp i 20 kilometer på morgonen men har inte fått dessa uppgifter bekräftat än. Själv hoppade jag av efter 8 km då jag skulle spendera dagen i sadeln tillsammans med Elin, Markus, Jimmy och Filip. 


En helt fantastisk tur i bergen där vi tog 1300 höjdmeter innan lunch. Jag måste erkänna att jag hade det mycket kämpigt stundtals. Dessa lår är inte byggda för så mycket mjölksyra som stundtals paralyserade kroppen totalt. Dock måste jag ge en eloge till både Elin och Pizza-Jimmy (idag fråntar jag Jimmy ökennamnet och kommer, om han skärper sig, endast tilltala honom som Jimmy då han imponerade stort i backarna) som båda höll bra tempo och pumpade på i de mest outhärdliga av backar. Markus cyklade på riktigt bra och Filip sin vana trogen imponerade starkt i nedförsbackarna med medvind! 



Dock kom belöningen timmarna senare då vi rullade (första gången idag) in i byn Ayacata som visade sig vara ett riktigt cykeltillhåll så vi fick hålla hårt i Elin och låsa cykeln så hon inte blev uppraggad eller alternativt frivilligt följde med alla spänstiga män i spandex. Lunchen som serverades var grym! En enorm köttbit med champinjonsås smälte i munnen och den hemmapressade apelsinjuicen var att dö för. Detta var det godaste jag ätit, för att citera Markus halvvägs in i lunchen och vi övriga mmm:ade ett instämmande svar. 


Efter lunch valde alla utom jag att stiga den sista biten (600 höjdmeter) till toppen av berget, men mina ben var i för dåligt skick för detta spektakel varpå jag lade cykeln i friläge och rullade sedan i 1 timme och 15 minuter ner för berget och tillbaka till huset. En riktigt härlig dag, tack Elin för att du tjatat på mig om att följa med! 

Tydliga instruktioner: Ni ska uppför sedan ska ni uppför innan ni slutligen ska uppför 

Nu på kvällen blev det distans för de andra medan vi som faktiskt rört på oss i nästan 8 mil idag valde att ta det piano på terrassen och invänta kvällningens underhållning, som jag just nu inte vet vad det blir. Men med ett gäng som detta så antar jag att det blir precis lika trevligt som de andra kvällarna. Det är ännu många dagar kvar men det kommer att kännas tomt när vi på lördag skiljs åt och var och en går hem till sitt och skorna i hallen endast kommer tillhöra mig.

Dagens prestation går enligt mig till Jimmy och Markus. Jimmy för att han som van cyklist höll ett bra tempo hela dagen och tog höjdmeter som en annan tar sig en kaffe. Markus, för att han inte är cyklist men utmanade backarna och kämpade enormt bra hela dagen samt tog de extra 600 höjdmeterna. Efter påtryckningar i huset skriver jag även till mig själv eftersom jag inte hade en racercykel som de andra utan kämpade på med en hederlig cykel :) 

Vyer från dagen:








Kommentarer (2)

Här nere låter vi solen sköta brännandet.
Postat av: Niclas , 28/01/2014 11:10:39 pm

Mycket trevlig rapport, gillar tiderna :-) Undrar dock - varför mat innan morgonpasset - bränner bättre utan..
Postat av: BGN, 28/01/2014 7:48:38 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: