Inlägg


Långpass och 10x800.
Postat: 27/01/2014 11:04:31 pm
 
Klockan ringde 06:30 (sovmorgon idag) och jag tog över kocksleven i köket och serverade äggröra och kaffe till vargflocken. Tre av sex i gruppen snörde sedan på oss skorna för en extra tur innan morgonjoggen med övriga gänget, jag nämner inga namn men jag kan säga att Pizza-Jimmy inte var en av dem som följde med. Morgonluften var sval, en doft av avundsjuka och ungdom låg i luften när Jens, Erik och jag tog oss med luftiga steg fram längs strandpromenaden med sikte på San Augustin. 7 kilometer senare mötte vi upp med resterande gänget för ytterliga en mil. 17 kilometer morgonjogg med andra ord - Härligt! 


Här har Markus slängt tröjan all världens väg och skyller sedvanligt på värmen, men efter några dagar i huset har vi insett att Markus tar varje chans han får att visa bringan för främmande människor. 

Efter den lätta joggen blev det frukost och diverse omplåstring av fötter medan andra styrde kosan direkt mot poolen för att lapa sol. Oddssättarna tror att Jens kommer vinna både kilometerjakten samt "lapa sol jakten" Anna, Lukas, Fredrik och jag gick istället på tigerjakt i öknen. Eller åtminstone för att få vandra omkring på sanddynorna och prova på livet som nomad för ett slag. 

En vänlig turist eller månne inhemsk spanjor tog denna bilden. 

Då jag även agerar tränare åt ungdomsgruppen där vi har allehanda inslag av både löpning, hopp och skutt fick jag för en stund iträda mig rollen som domare när Lukas och Anna provade på sandhoppning. 


Fredrik tyckte aktiviteterna ungdomarna bjöd på var lite för livliga och ville istället gå en promenad på stranden, lite på tu man hand med de sjutusen andra på stranden. Jag tackar sällan nej till en sådan invit. 


Dagens, lite på förhand, mytomspunna pass stod på lut. 10x800... Vem skulle klara trycket, vem skulle persa och vem skulle få löparmage? Av oss alla spänstiga som ställde upp var det bara 1 EN!! som klarade av alla 10. LUKAS, dagens tappra riddare krossade allt motstånd och nästan även sig själv. Vi andra fick gå hem med svansen mellan benen. 

En del gjorde noll, andra 5 och någon 8. Värmen, träningsmängden eller kanske en pizza för  mycket? Ja, bortförklaringarna haglar tätt. 

Jimmy hakade på barfotatrenden. Gräset där han höll till var ju ändå rätt mjukt. 

Nu är det återigen afton och vi har precis kommit tillbaka till boningen efter en måltid på ett hak vars "sångare" livade upp stämningen rejält genom att sjunga engelska låtar men endast sjunga två ord i varje refräng och nynna/mumla resten på obegriplig utrikiska. Imorgon är det morgonjogg och sedan tar Elin med Markus, Jimmy och mig på ett äventyr långt upp i bergen per cykel. Milsvida vyer, pittoresk inhemsk lunch och 10 mil har utlovats. Det ska faktiskt bli skönt med ett avbrott från löpningen då benen börjar bli stumma. En vanlig vecka hemma ligger på 6-7 mil denna årstiden för mig. Det är vad jag uppfyllt hittills och vi är ännu inte halvvägs in i veckan.  Nu nalkas snart sängen men innan dess ska Fredrik köra ett spänstigt och framförallt graciöst pass med THE STICK. 





Kommentarer (1)

Mycket trevligt men jag saknar tiderna........................
Postat av: BGN, 28/01/2014 8:08:28 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: