Inlägg


Kanarieholmarna!
Postat: 27/01/2014 4:05:49 pm
 

Hur e de? har du trillat, har du slagit dig? pustar Jens Andersson fram när han kommer ifatt mig i Maspalomasöknens svart/bruna/beiga sand. Mycket frågande tittar jag på honom innan han inser att smutsen i mitt ansikte inte orskats av en vurpa utan av att vinden på 19 sekundmeter färgat mitt ansikte kolsvart och att han själv faktiskt ser precis likadan ut.



04:00 i lördags morse samlades en tapper skara människor på Råå för avfärd söderut. Första etapp blev ner till Sturup där vi mötte upp med alla andra som tillsammans ska tillbringa 7 dagar, 14 träningspass och ca 11-15 mil ihop. Strax före 12 lokal tid landade vi på Las Palmas flygplats och en stund senare kom vi fram till våra respektive boningar. En snabb inkvotering, cross check av rummet, val av sängar, två glas vatten och sedan var vi i skorna för veckans första pass (denna bloggen räknar veckan från lördag-lördag) 12 km lugn jogg stod på schemat som dock avslutades med 4 km i Maspalomasöknen och vindar som uppnådde styv kuling gjorde att vi kände oss rätt hemma ändå med de marginella skillnaderna såsom att snöstormen bytts mot sand, -5 och is bytts mot lös sand och ca 19 grader i luften. Men på det stora hela rätt samma ändå, eller? Same same, but different.



Kvällen spenderades på en kinahak med “all you can eat” -buffé. Årets alla dagar går denna restaurangen med vinst men ikväll när IS Göta med 20 hungriga män och kvinnor satte sig till bords gick kockens stekbord på sexans växel. Mätta och belåtna strosade vi sedan hem i den ljumna sommarkvällen och kröp till kojs strax efter 21 och somnade gott. Här i min lägenhet är vi sex spenstiga män ( Jens Andersson, Marcus Bällgren, Jimmy Sandgren, Eric Cerderqvist, Fredrik Applander samt undertecknad) i varierande ålder med olika bakgrunder och förutsättningar. Trots att vi aldrig spenderat så här mycket tid ihop samt att vissa av oss aldrig träffats så går det riktigt fint att bo ihop på 40 m2. Alla är ju här av samma anledning, dricka öl i värmen! Eller nej förlåt. Träna hårt.


Här har vi stora delar av gänget



Söndag


Dagen började med revelj 07:00 och Jimmy brände äggröran på spisen (man märker tydligt att han är gift och har en bedårande snäll fru) så vi fick sätta tvärdrag. Fördelen med att den svala morgonluften håller 18 grader är att tvärdrag inte gör alldeles för ont om tårna. En skvätt kaffe senare satte vi kurs 250 meter i sydvästlig riktning för en samling nere vid havet varpå det blev gemensam morgonjogg tillsammans med övriga deltagare. 4 km sandlöpning, denna gång med vinden i ryggen, följt av 9 km asfalt gjorde att totalen denna morgon uppgick till 12 km. Landskapet är helt fantastiskt med stora sanddyner som sträcker sig ner mot havet, bergen i norr och havet i söder och alla vackra palmer gör att energinivån och suget för löpning blir starkt påtagligt.



Rundans sista hundra metrar sprang vi förbi ett tyskt bageri där Jens generöst bjöd på nybakta bullar (frallor). En kopp kaffe på balkongen och sedan hade man 6 timmar fri lek innan nästa pass. Då simanläggningen var stängd (söndag) blev det en promenad i byn där Jimmy hyrde cykel som han ska leka med tisdag-torsdag. Lite sedvanliga “att göra saker” såsom sova middag, handla lite lunch, ligga vid hotellets pool och allmänt ta det lugnt tog upp en stor del av dagens tid. Här ser vi Jimmy stå och njuta med en kvällstidning och det är ju inte konstigt det det med tanke på rubriken!!!


Vem vill inte ha mer tid, sex och pengar liksom??? 

Kvällspasset som denna afton bjöd på distans stundade . Värmen var kraftigt påtaglig och bleka skandinaver var inte riktigt vana vid att silvret plötsligt visade +23 så värmeslaget bankade på dörren med tillhörande huvudvärk varpå distansen bara blev 12 km för de flesta av oss. Dusch, rakning och lukta gott stod näst på lut och en behaglig promenad längst strandpromenaden bort till en restaurang som bland annat serverade paella. Hade vi vetat att paellan tog 40 minuter att laga och 20 minuter att servera hade vi inte väntat i över timme på att få mat, men så blev det och gott blev det också när den väl stod på bordet. Smaskens va?



Då Svennes skolkunskaper i spanska var överraskande goda hade han dealat till sig gratis glass till samtliga eftersom vårt sällskap tog upp halva restaurangen. Mätta, trötta, belåtna och röda som britter efter dagens solpass strosade vi småleende med en grym feelgood-känsla i kroppen åter hem längs havet till våra domäner för diverse rekreation samt ett annat aloe vera-bad.


Ja, detta var alltså början på veckan här nere. Idag blev det långdistans på morgonjoggen och senare idag väntar kvalité på friidrottsanläggningen. Mer om detta senare i afton. Ett tips på bra allroundträning för Er där hemma är snöskottning. På med understället och njut!






Kommentarer (2)

En liten rättelse jag brände ingen mat någon hade glömt diska stekjärnet. Så det var massa fett på under sidan. :-)
Postat av: Jimmy Sandgren, 27/01/2014 10:47:37 pm

Ska bli ruskigt spännande att följa er - hoppas på många rapporter, ingående med både tider och mellantider... Vädret skiter vi i :-)
Postat av: BGN, 27/01/2014 9:34:09 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: