Inlägg


Aldrig mer fotboll...
Postat: 06/01/2014 8:36:23 pm
 
Än så länge har varit lyckligt lottad och klarat mig undan långvariga och allvarliga skador. Det ända jag verkar dra på mig är muskelbristningar i vänster baklår. I slutet av december drog jag på mig den tredje för året och varje gång det hänt har varit i samband att jag spelat fotboll. Nu har jag lagt det karriären för gott på hyllan så länge jag håller på med löpning! Tog de lite lugnt direkt efter och gick sedan på lite lugna pass och kände inte av det alls förrän i torsdags då intervaller stod på programmet. Tanken var tröskelintervaller på slingan i Pålsjö skog. 2+2+1+1 km med 90 sek vila. De flöt på riktigt fint de två tvåorna men på första kilometersintervaller drog de till i baksidan så gick av passet efter den. Sedan dess har de varit stelt och haft lite småkänningar till och från. Inte så pass så ja inte kan träna men kan heller inte springa avslappnat. Läste på en del och de rekommenderar motionscykel utan motstånd i stort sätt men det är ju så otroligt tråkigt så jag stod bara ut ett par dagar... Nog om det.

Nytt år med nya utsikter. Det ska bli spännande och se vad man kan prestera detta året när man lägger om fokus lite och försöker satsa lite mer på löpningen. Har fått lite hjälp av Herr Nilensjö att lägga upp program för PB-slakt framåt säsongen. Är ju förstås inte så svårt att sätta personliga rekord när man knappt tävlat. En fördel man har detta året.

Morgonen började med en lugn runda i Pålsjö på tiokilometer. Kroppen kändes rätt så trött och seg och baksidan kändes ännu stelare en släppte efter någon kilometer. Alltid skönt att börja dagen med träning. 

Nu i kväll stod ett lite längre distanspass på programmet. Tanken var 100 minuter och jag sprang förbi min orienteringskompis och vi gav oss iväg norrut mot Domsten och tillbaka. Vi gjorde en rätt så grov felberäkning och sprang in på 121 minuter istället men det gjorde inte så mycket i kväll då kroppen kändes väldigt lätt. Kände av baksidan första 20-30 minuterna men sedan var det helt lugnt. Vi får se vad som händer i morgon. 




Kommentarer (4)

Riktigt tråkigt att höra Adam. Lider med dig. Det är riktigt segt. Jag hoppas fortfarande att ja kan göra någon inomhustävling. Får se hur det svarar nu på lördag på inomhusintervallerna. Känner jag av det där får jag nog tyvärr hoppa de hårdaste passen framöver. Men än så länge försöker jag vara positiv.
Postat av: Erik Alnervik, 09/01/2014 9:20:51 pm

Fick själv en bristning i höger baksida i söndags. Vet inte hur illa det är men jag bestämde mig för att skippa inomhus säsongen tävlingsmässigt. Nu blir det rehab ett par veckor samt tråkig motionscykel. Blev 27,5 km i tisdags.
Postat av: Adam Crona, 09/01/2014 3:37:03 am

Din med Christian!
Postat av: Erik Alnervik, 07/01/2014 8:55:54 pm

Det ska bli riktigt kul att följa din PB-slakt i år!
Postat av: Christian K, 07/01/2014 8:02:44 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: