Inlägg


Hänt sen sist
Postat: 31/12/2013 12:14:00 am
 
Som de flesta vet så har jag haft ännu en lång period med skadeproblem och det är först de senaste veckorna som jag har kunnat springa igen. Jag har garanterat tömt ut hela helsingborgs kommuns sjukgymnastlager och flertalet av dessa har haft samma rekommendation: Sluta med löpning.
Att sluta springa är för många ett öde värre än döden, för mig likaså. Men med tanke på att jag de senaste två åren endast varit hel i ungefär 3,5 månader så förstår jag givetvis att de har en poäng. Jag har mått extremt dåligt mentalt under de här långa skadeperioderna och har inte kunnat prestera på topp varken akademsikt eller socialt heller för den delen. Jag har allt för många gånger fått känna på hur det varit att lyckas bli kvitt skadeproblemen och kunnat återgå till att springa igen, bara för att sedan bli skadad och få ont i knäna till följd av att mina knän är extremt överrörliga och förstör sig själva när jag springer. Detta tar mycket på en och man känner stark förtvivlan och tröstlöshet i dessa situationer. Därför så kommer nästkommande år att vara helt avgörande för mig. Kommer skadeproblemen tillbaka under 2014 så kommer jag att lägga ned min elitsatsning och dra ned på löpningen markant, dvs. maximalt 2-3 mil/vecka.
Nog med bitterhet nu!
Den här veckans mål och ambition är att försöka komma upp i 70km, dock enbart i lugnt tempo.
Idag har jag haft vilodag eftersom jag körde pass fredag-söndag och jag vill ta det lugnt för att ge kroppen en chans att kunna hålla i framtiden också.
Imorgon så är det sista dagen på 2013 och jag kommer att försöka samla ihop 15km imorgon bitti, dock blir 06.30 för tidigt för mig Niklas...
Jag ska försöka ge mig ut vid 9-10-tiden och kommer troligen att förlägga passet så att jag springer genom påarp och längs med Rausvägen.

Tack för idag!




Kommentarer (5)

Hoppas du blir bättre Jimmy. Frustrerande att gå och vara skadad till och från hela tiden. Måste vara riktigt jobbigt. Vet bara hur jobbigt jag tyckte det var under nån månad i höstas. Min metod för återhämtning var att mer eller mindre helt avstå från löpningen till det kändes bra igen. Jag använde mig av cykling som ersättning. Men alla är olika och jag vet inte om det är rätt för dig. Lycka till Jimmy
Postat av: Jens Andersson, 31/12/2013 10:48:27 am

Lycka till! Finns det inget knäskydd som kan stabilisera knäet? Förmodar du redan har funderat på detta, men kommer nya modeller hela tiden. Gott nytt löparår!
Postat av: Daniel Jorme, 31/12/2013 10:17:17 am

Skynda långsamt. Livet är långt och man kam vinna SM även när man är 50+. Får du bara rätt på kroppen lär du komma tillbaka i gammalt slag rätt fort.
Postat av: Erik, 31/12/2013 8:44:21 am

Jag känner igen det här med att må dåligt mentalt när man är skadad. Man tappar hela sin löparidentitet känns det som! Hoppas 2014 blir som du har tänkt dig!
Postat av: Christian Klingebrant, 31/12/2013 6:04:48 am

Håller tummarna!
Postat av: bgN, 31/12/2013 3:08:25 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: