Inlägg


Jag - en löpare???
Postat: 08/10/2013 10:01:23 pm
 

Tillåt mig att presentera mig;

Niclas Martell. 46 årig naturaliserad Norrlänning och numera Rååbo. 3 barn och fru med grym tävlingsinstinkt. Int civek med förflutet inom Astra, Nestlé och numera på Tetra Pak med ett kommersiellt fokus och många långa resor. Barnsligt intresserad av a cappella och sedan 15 år bas i en sångkvintett. Fritidshus i Småland. Lite lagom besjälad av mandomsprov på mountainbike. Gjorde Klassikern 1996.

Löpningen har jag inte brukat så mycket allvar med. För sisådär fem år sedan började jag dock fundera på att springa lite mer strukturerat. Hade då sprungit Broloppet och Springtime några gånger utan att löpträna särskilt regelbundet. Första löppasset med IS Göta innebar uppvärmning från Pålsjö till Jordbodalen med en rasande trevlig herre bredvid mig som envisades med att prata hela vägen. Sedan följde 1200 m-intervaller på isig asfalt. Och hysterisk nerjoggning hem bredvid en annan pratglad löpare. Därefter 3 månaders rehabilitering pga en krånglande hälsena... :-(

Sedan dess har jag funnit mer och mer glädje i löpningen. Har hittat ett recept som verkar hålla mig skadefri, och löprundorna har blivit längre och mer frekventa. Från början berodde mitt ökade intresse på att löpningen är så tidseffektiv och att den fungerar även under långa arbetsresor. Men de senaste åren har jag börjat känna en tokglädje när jag får springa utomhus, med bara mig själv, mina andetag och naturen som sällskap.

Nu börjar jag bli ambitiös; har klarat Springtime under 45 minuter, halvmara på 1.39, springer 3-4 mil i veckan varav minst en dag med IS Göta när jag inte reser. Och mer ska det bli. Förra veckan anmälde min fru och jag oss till Helsingborg Marathon! Jag börjar så smått inse konsekvenserna; mer löpträning med högre kvalitet i mitt späckade schema! Men jag är oerhört motiverad. Helt klart är att 2014 blir ett löparår!

 





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: