Inlägg


Onsdag (Distans)
Postat: 23/01/2013 10:16:36 pm
 
Att man aldrig lär sig. Egentligen är det inte så svårt. Allt handlar bara om planering. Synkroniserad planering. Ändå gör vi om samma misstag, gång på gång.

Vi gör upp planer på varsitt håll och inser för sent att de krockar. Ikväll hade jag planerat att, som så många andra vardagkvällar, ge mig ut vid 19-tiden, och köra ett långt intervallpass. Det visade sig att Liza hade ett par ärenden på Familia och skulle vara iväg till en bit efter åtta. Det kändes inte så roligt att påbörja passet då. Så mitt träningsfönster låg idag mellan 16:00 och 17:15. För kort för intervallpasset så det fick bli distans eller fartlek istället. Nu fick jag i alla fall tillfälle att, i riktigt dagsljus, ge mig ut på en skogsrunda.

Så här års är jag inte lika strikt med träningsplanering. Jag unnar mig möjligheten att stuva om passen som det slumpar sig. Ett intervallpass per vecka kan man egentligen köra närsomhelst. Det är först på våren när man kör flera hårda pass per vecka som det blir viktigt med planering av återhämtning. Men lite snopet är det allt, när man har laddat upp och sett fram emot att testa kroppen. Dessutom hade jag planer på att vila torsdag/fredag då jag är iväg med jobbet. I går vilade jag också så det hade varit helt perfekt med ett hårt intervallpass idag.

Något irriterad gav jag mig ut och funderade på hur jag skulle använda tiden på bästa sätt för att trötta ut mig inför viloperioden. Efterhand så insåg jag att det kanske ändå skulle gå att köra intrevaller i morgon. Bättre då att spara krafter idag, köra hårt i morgon och vila fredag. Detta kommer ju att bli ännu bättre.

Så jag passade på att njuta av 65 minuters härlig distanslöpning på grusvägarna bortom Elfdalen. Enda pulshöjaren var när jag höll på att bli påkörd. Det hade börjat skymma och jag var inte så reflekterande som jag kanske borde. Ändå var jag säker på att bilisten såg mig för han drev ut mot andra kanten av den smala grusvägen. Men när han började driva tillbaka mot min sida så var jag inte lika säker längre.

Nu ska jag gå och planera för morgondagens övningar. Om allt går enligt planerna så har jag ett intervallpass att rapportera om i morgon kväll. Wish me luck!




Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: