Inlägg


Jag älskar löpning
Postat: 30/09/2013 4:37:36 pm
 
Då var det dags för min vecka på IS Götas stafettblogg. Jag tänkte att jag kunde börja med att skriva några rader om mig själv för dig som inte vet vem jag är.

Jag är sedan 11 år tillbaka gift med Jessica som jag har två barn tillsammans med; Alva och Axel. Vi bor på Söder i Helsingborg i en trea som vi försöker få plats i, just nu tillsammans med en inneboende bror. Det går alldeles utmärkt! Jag har ett antal gånger, på olika träningspass med IS Göta fått frågan vad jag jobbar med. Jag är präst för dem som inte går i kyrkan. Jag försöker hjälpa människor att upptäcka och följa Jesus och starta enkla församlingar i människors hem och på andra naturliga platser. Vanligtvis skriver jag på min egen blogg.

Jag älskar löpning. Passionen inleddes någon gång i början av år 2000. Jag hade fått information hem inför att jag skulle rycka in i lumpen och där stod det att det var bra om man kunde springa milen på under 60 minuter. Eftersom jag ville göra bra ifrån mig i lumpen började jag springa och upptäckte något fantastiskt. Kärleken till löpningen fick helt nya dimensioner när jag i början av 2010 började träna med IS Göta, vilket jag är väldigt glad över!

Bland löparna i klubben kommer jag aldrig att tillhöra de bättre. Min målsättning är att springa tre gånger i veckan, men då gärna kvalitetspass. Mer träning än så går inte ihop med nuvarande livssituation med familj och arbete. En bra vecka blir det intervallträning på tisdag och torsdag kväll och ett intervallpass på söndag förmiddag.

Jag springer inte för att få bra tider på tävlingar, jag springer för att jag älskar att springa. När det känns som att man nästan dör på ett intervallpass med klubben, det är då man vet att man lever. När all kreativitet är slut finns det ingenting som är så förlösande som ett långt, ensamt och musikfritt distanspass. Mina allra flesta naturupplevelser har jag gjort när jag har varit ute och sprungit och det är många stadsdelar i Helsingborg som jag aldrig skulle ha varit i om det inte varit för löpningen.

Det är väl ungefär därför jag springer. Varför springer du?





Kommentarer (0)




Kommentera:
Namn:
Din kommentar: