Inlägg


Light rapport
Postat: 05/09/2013 12:55:24 pm
 
Måndagen 2/9
Uppstigning 03:50.
Frukost 04:20.
Påklädning och insmörjning 04:50
Lämna packning 5:20
Mats meddelar att starten skall gå 05:55. Då skall Finlandsfärjan hunnit förbi.
Målgång 18:04
Middag 20:00
Sova 22:00

All nervositet släpper när startskottet går. Gryningen är vacker och en helikopter följer oss den korta löpningen till simningen.
Jonas Colting faller som en fura, det blir dramatisk i täten. Vi mysjoggar oss varma i mitten av fältet.
Vi tar det lugnt hela loppet, vi har gjort tävlingen förr och vet att tävlingen börjar på Ornö med ca 26 km kvar.
Många av premiärlöparna blir chockade då vi går in på andra löpningen. Det undrar om det kommer vara så här jävligt resten av dagen :) Stora delar är löpningen mkt teknisk, hala klippor, sprängsten, löpningar i stenig strandkant mm. Men det finns även skogsstig, grusväg och också lite asfalt.

Elin och jag är jämna hela loppet, vi har egentligen inte några ordentliga dippar. Möjligtvis mitt magknip på Ornö. Elin har instruerat mig att äta ordentligt under hela loppet och jag tar henne på orden.  2 st kexchoklad, energigel, energidryck, en banan blev dock för mycket vid en och samma station . Magknipet släppte efter 9-10 km, så det är inte mycket att gnälla över. Elins knä började göra ont på Ornö. Allt händer på Ornö J


Vi är väldigt glada för vår placering, 5: a i mixklassen och nytt pers. Vi nådde inte riktigt under 12 timmar, men det var nära. Det var hårt motstånd i år och vi kunde plocka placeringar hela loppet, skön känsla.
Vi lurade ett danskt par på sista löpning. Elin och jag tittade på varandra i samförstånd,  vi slutade andas då vi sprang om och gick upp i vårt mest spänstiga löpsteg. Paret kom fram efter loppet och gratulerade och nämnde att de hade tagit ett snabbt beslut om att inte skulle ta upp kampen. Vi berättade om vårt trick, och vi skrattade tillsammans.


Tävlingen håller oerhört hög klass i vad det gäller arrangemang, från funktionärer till middagar och frukost Sandhamn Seglarhotell och Utö värdshus.
Svårt att förklara känslan med swinrun, men förenklat så kan man säga att när du är trött på att springa så är det dags att simma und so weiter.. Miljön är oslagbar och att tävla i lag är så kul.

(Mina roligaste tävlingar i år är de som genomförts som lag. Båstad Marathon med Sven och Martin, Ladonia med Stefan Fahlstedt och Amfibiemannen och Ö till Ö med Elin.
Uppmaning: Vi borde köra fler tävlingar i lag. Det borde drälla av stafetter ute i landet.)

Stämningen är det som lämnar störst avtryck. Från det att vi går på båten på lördagen, till dess vi kliver av båten på söndag, så är vi omgivna av varma människor som delar med sig med varandra, det är nästan helt prestigelöst (det finns ju såklart tuppar här med). Elin beskrev det som en mysig lägerskola J
Det är ju framför allt en tävling där målet för de flesta är att bli en finisher, även om var och varannan har varit på Hawaii, så finns det en stor respekt för tävlingen. Allt kan hända och det är en lång dag.


Elin kommer att sluta som bästa dam, inofficiell SM-Långdistans Aquathlon i år. En sådan värdig vinnare. Det var en fröjd att tävla tillsammans med Elin och jag putsar gärna tiden tillsammans med henne om ett par år igen.

Men nu suger vi på den här karamellen ett tag J

Vill ni veta mer om Ö till Ö, så kolla upp deras hemsida www.otillo.se eller hör av er till mig.

Ja, just det. Någon kanske undrar om jag somnade natten till tävlingen. Jag kan meddela att jag är min ovana trogen och valde återigen att vaka in start J


P.S
För er som vill testa swinrun, så kommer det arrangeras en tävling på Kullen ”Havsdraken”. Tävlingen kommer att arrangeras av teamet bakom Kullamannen, men det är flera medlemmar från IS Göta som sitter med i tävlingsledningen.
Havsdraken kommer bli tävlingen med flest höjdmetrar och klarast vatten. Tävlingsdatum är 9/8 2014. Missa inte den J
D.S




Kommentarer (2)

Super bra jobbat !!Låter spännande bara dom kunde ta bort dom där momenten med simning.....
Postat av: Niklas Lovén, 07/09/2013 7:26:22 pm

Blir sugen på naturupplevelsen, måste vara fantastisk...
Postat av: BGN, 07/09/2013 6:28:51 am


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: