Inlägg


Ö till Ö
Postat: 01/09/2013 4:43:10 pm
 
Lördag den 31/8
Welcome to world championship in Swinrun racing!
"Ö TILL Ö is a unique race in a unique environment. Teams of two race together from island to island (Ö till Ö). The teams swim between the islands and run on them. The total distance is 75 kilometres of which 10 km are swimming and 65 km are running"

Lag: Team Guldlock
Elin Nimark & Mattias Koch
Följ oss live på www.otillo.se
Måndagen den 2:e september.

I måndags fick alla tävlande det sista nyhetsbrevet. Mats Lemmel - race director inleder med " Dear racers, friends and family.
Your training for ÖTILLÖ is now over. It is time to prepare yourself mentally for a very hard race.

Nej är det redan dags, är träningen verkligen över, f*ck. Ett år går så snabbt.  
Den 3:e september 2012 fullföljde jag och Paul Hübenbecker tävlingen. Jag hoppade in på ett ben pga svåra smärtor, men vi hade klarat det. Elin Nimark genomförde det året sitt andra Ö till Ö, tillsammans med en snubbe från klubben Puppy i Stockholm.  Det året bröt 40% av lagen.

Efter det att amerikanska tv-kanalen CNN rankat tävlingen som den 12:e tuffaste tävlingen i världen, har det blivit svårt att få plats i tävlingen, så Elin Nimark och jag är verkligen lyckligt lottade. Det är över 200 lag på väntelistan.

Starten går från Sandhamn seglarhotell (som då kommer vara helt befriat från brats) någon gång mellan 06:00 och 06:15, beroende på var Finlandsfärjan befinner sig . Tävlingen går alltid en måndag, färre båtar i farlederna.

Under dagen ska vi passera 19 öar iförda våtdräkt, terrängskor, vattenrygga innan vi når Utö runt 18:00. Förra året kom vi in strax under 14 timmar. I år kommer vi putsa till den tiden, förhoppningsvis under 12 timmar.
Löpningen är totalt 65 km terräng, mestadels obanat, men snitslat. Simningen är ca 10 km (en del lag simmar snett, inte vi).
Distansen i sig är respektingivande, men addera att löpningen sker iförd våtdräkt och att simningen sker med skor och rygga.  
Detta är ö-luff när den är som bäst.
Stockholms skärgård är underskön och det här är onekligen ett optimalt sätt att utforska den på.
Det serveras godis, kaffe och saft under hela resan, och när vi är i mål väntar bastun på Utö, wünderschön.

Bra att känna till info: Elin ligger trea på den inofficiella rankingen i Sverige för swinrun och en bra placering i ö till ö, kan innebära att hon tar hem hela skiten :)
http://www.aquathlon.se/smaquathlon.htm

Allt är packat nu (våtdräkt, paddlar, simglasögon, flytkorvar, färgglada kompressionsstrumpor, terrängpjuck, visselpipa, vaselin, rygga, kompass, första förband) och jag sitter på tåget upp till Stockholm med miljoner fjärilar i magen.
Låt starten gå, så vi kan börja kötta, eller åtminstone påbörja vår andliga resa, finna stillheten i rörelsen. För denna tävling är bara ett omständligt sätt att meditera. Ni vet själva hur härligt det är att bara vara i rörelsen, totalt utmattade, med ett intellekt som slutat fungera. Allt är ett leende.


Söndag 1/9
Frukost: kaffe med kokosfett, ett paket bacon, rödbetsjuice, 6 st ägg, en avokado.
Jag har sovit som en prins i natt, skön vetskap. Nätter innan tuffa tävlingar har jag en tendens att inte somna. Natten innan Kalmar 2011 somnade jag aldrig och förra Ö till Ö så sov jag knappt något heller. Sömn är överskattat, jag har en lättantändlig tävlingsnerv :)

Vid 12:00 går båten ut till Sandhamn, från hamnen vid Grand hotell.
120 spänniga lag som äter banan och dricker vatten ur coola flaskor. 15 nationaliteter.
Dags att duscha, packa ihop mig igen och möta upp Elin.

Jag undrar om det finns hajar i Östersjön och om mina orangea kompressionsstrumpor är ett plus då, eller?

Jag återkommer med race-rapport på tisdag, för imorgon ska vi bara ö-luffa , och vill ni följa med så knappa in www.otillo.se




Kommentarer (1)

man blir jäkligt sugen.... eller?
Postat av: BGN, 01/09/2013 9:07:12 pm


Kommentera:
Namn:
Din kommentar: